Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde düzenlenen ‘Dijital Bağımlılık ve Aile Çalıştayı'na katıldı. Çalıştayda aile yapısını güçlendirmek ve toplumda olumlu değişimler yaratmak amacıyla çeşitli çalışmalar yapılacağını belirtti. Çalıştayda üç ana grup ele alınacak: Sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler, oyun oynayan çocuklar ve yetişkinler.
“ZİHİN DÜNYALARINI VE GELECEĞİNİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR”
Bakan Göktaş, sürekli gelişen teknolojinin hem olumlu hem de olumsuz etkileri olduğunu ifade ederek, "Özellikle çocuklarımızın maruz kaldığı dijital içerikler, onların zihin dünyalarını ve dolayısıyla geleceğini doğrudan etkiliyor" diye konuştu. Bakan, dijital bağımlılıkla mücadele etmek için Bakanlık olarak aileleri ve toplumu bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini ve Aile Eğitim Programı kapsamında bugüne kadar 4,5 milyon kişinin eğitim aldığını belirtti. Ayrıca, "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Eylem Planımızda dijital bağımlılıkla mücadele konusunda önemli adımlar atıyoruz." dedi.
“GERÇEKLİK ALGISI DEĞİŞİYOR”
Göktaş, dijital oyunların çocukların ve gençlerin gerçeklik algısını değiştirebildiğine de dikkat çekti. 2022 yılında başlatılan dijital bağımlılıkla mücadele çalışmalarında 136 binden fazla vatandaşa ulaşıldığını ifade etti. Bakan, olumsuz içeriklere karşı etkili bir bilinçlendirme süreci yürütüldüğünü ve DUY İhbar Platformu aracılığıyla vatandaşların zararlı içerikleri bildirebileceğini açıkladı.
Çalıştayda, dijital bağımlılığın yaygınlaştırılması ve çocukların dijital dünyanın tehlikelerinden korunması için toplumsal farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yapıldı. Bakan Göktaş, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle birlikte dijital bağımlılığın ele alınacağı çalıştayın sonuçlarının toplumda pozitif değişimler yaratacağına inandığını belirtti.