Bakan Memişoğlu: Türkiye'de M-Çiçeği vakası yok

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye'de M-Çiçeği virüsüne rastlanmadığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Hatay'da AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Bakan Memişoğlu, M-Çiçeği (mpox) virüsüne karşı sürekli alarm durumunda olduklarını belirterek, "Şu ana kadar Türkiye'de bu virüse yakalanmış bir vaka tespit edilmedi. İnşallah böyle bir durumla karşılaşmayız, ancak olursa da üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın," dedi.

Memişoğlu, 6 Şubat 2023 depremleri nedeniyle yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileyerek, Hatay’ın yeniden ayağa kalktığını ve Türkiye’nin en iyi ve kaliteli şehirlerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti. "Eksikliklerimiz var, fakat bunların da kısa sürede giderileceğine inanıyorum. Yeni bir Hatay inşa ediliyor, bu süreçte devletimiz ve milletimiz el birliğiyle çalışıyor," diyen Bakan, Hatay’a yapılan yatırımlara da değindi.

Sağlık alanında yapılan çalışmalardan bahseden Memişoğlu, "Kentte altı hastane inşa ettik ve çalışmalar devam ediyor. Yakında şehir hastanesinin ihalesini de tamamlayacağız. Hem tedavi hizmetleri hem de koruyucu sağlık hizmetleri konusunda önemli adımlar atıyoruz." diye konuştu.

"M-ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNE KARŞI HAZIRLIKLIYIZ"

Bakan Memişoğlu, son dönemde gündeme gelen M-Çiçeği (mpox) virüsüne dair endişeleri yatıştırarak, "Kovid-19 sürecinde sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın gösterdiği başarıyı hepimiz gördük. Aynı şekilde, M-Çiçeği ya da başka salgınlarla da başa çıkabilecek güçlü bir sağlık altyapımız var. Vatandaşlarımızın panik yapmaması, alınan tedbirlerin ve yapılan planlamaların güvencesinde olmaları gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Kişisel hijyenin önemine de vurgu yapan Bakan, "Her türlü salgına karşı en önemli tedbir kişisel temizliktir. Hem sınır kapılarımızda hem de yurt içinde gerekli testleri yapacak ve gerektiğinde aşı uygulayacak kapasitemiz var. Bu nedenle tedirgin olmaya gerek yok,." ifadelerini kullandı.

Bakan Memişoğlu, halkın resmi makamların bilgilendirmelerine güvenmesi gerektiğini belirterek, "Her gün, her saniye bu konuda tetikteyiz. Şu ana kadar herhangi bir vaka tespit edilmedi. İnşallah bu şekilde devam ederiz, ama olası bir durumda da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri