Balıkların 'ölüm' göçü Kars’ta başladı

Kars'ta balıkların 'ölüm göçü' başladı.

Kars'ta balıkların 'ölüm göçü' başladı. Kars'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan HES Barajı'na her yıl mayıs ayında gelen binlerce balık, yumurtalarını bırakabileceği güvenli yerlere ulaşmak için kilometrelerce akıntıya karşı yüzmeye çalışıyor.

Kars'ta tatlı su kefalleri akıntıya karşı yüzerek durgun sulara yumurtlama mücadelesine başlarken, baraj önünde toplanan balıkların akıntıya karşı mücadelesi kameralara yansıdı.

Balıkların yumurtlamak için güvenli bölgelere gitmeye çalıştıklarını belirten mahalleli, "15 Mayıs'ta avlanma yasağı başlayacak.

Şu anda arkamda baraj gölü önünde toplanan balıklar akıntıya karşı atlamaya çalışıyor. Balığın zıplaması görsel bir seyirliklik sağlıyor. Balıklar şu anda sakin bölgelere göç mücadelesi veriyor."

"YARISI YUMURTLAMADAN ÖLÜYOR"

Balıkların çoğu akıntıya karşı verdiği mücadelede başarılı olamaz. Kars Nehri boyunca akıntıyla boğuşan ve onlarca balığın martı ve çeşitli etkenlere maruz kalması sonucu yaşamını yitirdiği balık göçü, baraj tribünleri önünde son buluyor. Baraj tribünlerinin önüne kadar gelen balıklar oradan yukarı çıkamazlar. Baraj tribünleri önünde mahsur kalan balıklar yumurtalarını bu alana bırakırlar.

Balıklar üreme dönemlerini kolaylaştırmak için şelalelere ve derelere doğru sürüler halinde hareket ederken, önlerine çıkan doğal ve yapay engellerin üzerinden atlamaya çalışırlar. Balıkların ölüme doğru göçü ilginç görüntüler ortaya çıkarıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Hatay'da kente dönen depremzedelere ücretsiz ulaşım hizmeti veriliyor
Ankara'da suya gömülen araç yaklaşık 19 saat sonra çıkarıldı
Ankara'da kanalizasyona sürüklenen otomobilin hurdası çıkarıldı

Yaşam ve Sağlık Haberleri