Özellikle mevsim geçişlerinde yaygınlaşan bu ürünlerin, ani kalp krizleri, epilepsi ve böbrek rahatsızlıklarını tetikleyebileceğini vurgulayan Usta, takviye ürünlerin yalnızca uzman önerisiyle kullanılmasının gerektiğini belirtti.
Prof. Dr. Usta, sosyal medya ve televizyonlarda yanlış bilgilerin halkı yanıltabildiğini ifade ederek, "Yanlış magnezyum tedavileri ani kalp krizlerini ve beyinde elektriksel değişiklikleri tetikleyebiliyor. Bu işlerin kökeni ABD'den kaynaklanıyor. Orada 'fonksiyonel tıp' adı altında takviyelere yönlendirme söz konusu" dedi. Kovid-19 salgını sonrası bu ürünlerin kullanımının arttığını belirten Usta, yanlış tedavilerin ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğinin altını çizdi.
Ayrıca, yüksek dozda C vitamininin doğal besinler yerine takviye olarak aşırı alınmasının böbreklere zarar verebileceğini vurgulayan Usta, "Doğru beslenmek, kaliteli uyumak ve mevsimsel besinleri tüketmek önemlidir. Takviye ürünlerin kullanımı kişiye özgüdür ve uzman desteği gerektirir" diye ekledi.
Prof. Dr. Usta, sporcuların gereksiz yere amino asit kullanmalarının da sorun yaratabileceğine dikkat çekerek, bu maddelerin beyinde hasara yol açabileceğini belirtti.
Son olarak, aralıklı oruç uygulaması hakkında da uyarılarda bulunan Usta, "Diyabet, kalp yetmezliği, hamilelik gibi durumlar varsa aralıklı oruç yapılmamalıdır" ifadelerini kullandı.