Bölgesel zayıflama yöntemleri: Kendinize uygun olanı seçin

Bölgesel zayıflama yöntemleri, kilosundan şikayetçi olan birçok insan tarafından tercih ediliyor. Diyet ve spor yaptığı halde hala fazla kilolarından kurtulamayan kişiler, kendine uygun olan zayıflama yöntemiyle yepyeni bir vücuda sahip olabilir.

Bölgesel zayıflama denilince kilolardan hızlı bir şekilde kurtulmak genelde ilk akla gelenlerden. Ama ilk tercih edilmesi gereken sağlıklı beslenerek uygulanan bir diyet ve spordur. Bunlara rağmen kalıcılaşmış kilolarınız bulunuyorsa bölgesel zayıflama yöntemlerinden kendinize uygun olanı tercih edebilirsiniz.

BÖLGESEL ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ

Liposuction

Yağ aldırma ameliyatı olarak da geçen liposuction vücuttaki fazla yağın ameliyat ile alınması işlemidir. Burada bölgeye cerrahi müdahale yapılır ve fazla yağlar alınır. Özellikle çok aşırı kilolu kişilerde ve bölgesel zayıflama için kullanılan bu yöntem ağrılı, acılı ve iyileşme için zaman isteyen bir uygulamadır. Ameliyat olduğu için komplikasyon riskleri bulunabilmektedir.

Soğuk Lipoliz

Soğuk lipoliz uygulamasında bölgedeki yağlar vakumlu başlıkları olan özel bir cihaz yardımıyla yakalanır. Yakalanan yağ kütleleri kontrollü bir şekilde soğutulur. Bu soğutma işleminde sıcaklık -3 ila -10 dereceye kadar düşürülebilmektedir. Donarak kristalize olan yağlar parçalanır ve vücuttan daha kolay atılabilir hale gelir.

Uygulamada cilt ya da diğer dokulara zarar verilmeden sadece bölgedeki yağlar hedef alınır. Soğuk lipoliz aynı zamanda uygulanan bölgenin toparlanmasını ve sıkılaşmasını sağlayabilmektedir.

Radyofrekans Uygulamaları

Ameliyatsız incelme yöntemlerinden biri olan radyo frekans uygulamasında cihaz ile bölgeye radyo dalgaları yayılır. Bu dalgalar su moleküllerini ve iyonları harekete geçirerek ısıyı artırır. Isı artışına bağlı olarak da yağlar eriyerek vücuttan ter, idrar solunum yoluyla atılabilmektedir.

Uygulama bölgesel zayıflamanın yanında sıkılaşma, toparlama ve hücre yenilemesiyle gençleşme sağlayabilmektedir.

Lazer Uygulaması İle İncelme

Lazerle incelmede bölgedeki cilt üzerine milimetrik kesiler atılır. Bu kesilerden kanül yardımıyla lazer ışınları gönderilir ve yağların parçalanması sağlanır. Parçalanan yağ molekülleri doğal yollarla vücuttan atılmaktadır. Yine Lazer uygulamasında ciltte sıkılaşma ve toparlanma sağlanırken daha pürüzsüz bir cilt elde edilebilmektedir.

Saten Vücut Germe

Exilis Elite, saten vücut germe işleminde; radyofrekans ve ultrason ile bölgedeki yağlar parçalanır. Uygulama ile bölgesel zayıflama ile birlikte şekillenme ve toparlanması sağlanabilmektir.

Emsculpt

Teknolojinin en başarılı cihazlarından biri olan Emsculpt vücuttaki kasların kasılmasını sağlar. Özel başlıklar ile vücuda gönderilen dalgalar kasların kasılmasını ve ortaya enerji ihtiyacı çıkmasını sağlamaktadır. Bu enerji ihtiyacı da kasların etrafındaki yağlardan sağlanarak yağ yakımı gerçekleşebilmektedir.

Uygulama sırasında bölgede çok kısa sürede çok fazla kas kasılmasının olması yağ yakımının temelini oluşturur. Ağrı ya da acı hissetmeden gerçekleştirilen uygulamanın etkilerini 1 sene sonra bile görebilmek mümkündür.

Vanquish me

Bu uygulamanın diğerlerinden farkı işlemin tamamen temassız gerçekleşitirilebilmesidir. Cihaz başlıkları uygulanacak bölgenin 1,5-2 cm uzağına yerleştirilir. Selektif Radyofrekans teknolojisi ile her bölgede bulunan yağ direncine göre ısınma sağlanır. Cihaz yağ, kas gibi dokuları ayırt edebildiği için diğer dokulara zarar vermez. Ayrıca yağ kütlesini bulup ne kadarlık enerji verilmesi gerektiğini de kendisi ayarlayabilmektedir. Bu şekilde bölgedeki yağların yakımı gerçekleşerek bölgesel incelme sağlanabilmektedir.

Bölgesel zayıflama yöntemleri ile genel olarak bölgesel incelme ile birlikte sıkılaşma, toparlanma sağlayabilmektedir. Ayrıca bacaklarda, estetik açıdan hoş olmayan bir görüntü oluşturan selülit tedavisi içinde kullanılmakta ve başarılı sonuçlar verebilmektedir. Uygulamalar her ne kadar risksiz olsa da hamile, kalp hastalığı olan, kronik rahatsızlığı bulunan vb. sağlık problemlerinde mutlaka doktor tavsiyesi ile alınmalıdır. Ayrıca uzman kişilerle sağlık merkezlerinde yaptırmak güvenlik ve sağlık açısından önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri