Bu kanser riski erkeklerde çok yüksek! Uzmanından 45 yaş üstü erkeklere uyarı!

Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, prostat kanserinin ciddi ve sinsi bir hastalık olduğunu vurgulayarak, zamanında teşhis edilmediğinde ölümcül sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, prostat kanserinin genellikle 45-50 yaşından sonra erkeklerde ortaya çıktığını ve bazen normal dokuların büyümesi şeklinde seyredebildiğini ifade etti. Ancak, nadir durumlarda kanser şeklinde de gelişebileceğini söyledi.

Dr. Ağaoğlu, her erkeğin 45-50 yaşından sonra düzenli olarak üroloji doktoruna muayene olması gerektiğini vurgulayarak, basit bir elle muayene ve kan tahlili ile prostat kanserinin tespit edilebileceğini belirtti. Erken teşhisin önemine değinen uzman, gerekli tedavi yöntemlerinin olduğunu ve ileri teknolojiyle artık bu tedavilerin daha kolay yapılabildiğini aktardı. Ameliyatların robotlar aracılığıyla gerçekleştirildiğini ve bu hizmetlerin artık büyük şehirler dışında da sağlanabildiğini dile getirdi.

Son olarak, prostat kanserinin ihmal edilmesi durumunda ölümcül olabileceğine dikkat çeken Dr. Ağaoğlu, zamanında tedavi edilmediğinde kanserin akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabileceğini ve sonuç olarak ölümcül bir seyir izleyebileceğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri