Bu puding zayıflatıyor! Yemeyen pişman!

Hava sıcaklıklarının artmasıyla beraber birçok vatandaş ferahlık ve serinleten alternatif seçeneklere yöneldi. Bu alternatif seçeneklerden biri de chia puding... Evde chia puding nasıl yapılır? İşte detaylar...

Son yıllarda popüler olan ürünlerden biri de chia... Chia hem besleyici hem de tok tutma özelliği sebebiyle sağlıklı beslenen ve diyet yapan kişilerin tercihi oluyor. Chia pudingi ise sağlıklı, besleyici ve pratik bir atıştırmalık veya tatlı alternatifi olarak öne çıkıyor. Evde chia puding nasıl yapılır? İşte detaylar...

İşte chia pudingi yapmanın püf noktaları...

Malzemeler:

1/4 su bardağı chia tohumu

1 su bardağı süt (badem sütü, hindistancevizi sütü gibi alternatifler de kullanılabilir)

1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı, tatlandırmak için)

1/2 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya extract'i

İsteğe bağlı olarak meyve dilimleri, granola, çekilmiş fındık veya hindistancevizi rendesi gibi garnitürler

Yapılışı:

Chia tohumlarını sıvıyla karıştırma:

Bir karıştırma kabında chia tohumlarını ve sütü (veya alternatif sütü) iyice karıştırın.

Tatlandırma:

Vanilya özütü ve isteğe bağlı olarak bal veya akçaağaç şurubunu ekleyin. Tatlandırıcıyı ekledikten sonra tekrar karıştırın.

Karışımı dinlenmeye bırakma:

Karışımı iyice karıştırdıktan sonra birkaç dakika bekletin ve sonra tekrar karıştırın. Bu, chia tohumlarının sıvıyı emmesine ve puding kıvamını almasına yardımcı olur.

Dinlenme süresi:

Karışımı bir kez daha karıştırın ve ardından kapaklı bir kap veya cam kavanoz içinde buzdolabına koyun. En az 4 saat veya bir gece boyunca buzdolabında bekletin. Chia tohumları sıvıyı emip puding kıvamını alacak ve jelleşecektir.

Servis etme:

Chia pudingi buzdolabında bekledikten sonra, isteğe bağlı olarak meyve dilimleri, granola, çekilmiş fındık veya hindistancevizi rendesi gibi garnitürlerle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Chia pudingi, sağlıklı omega-3 yağ asitleri, lif ve protein içeriğiyle besleyici bir atıştırmalık veya hafif tatlı alternatifi sunar. Ayrıca vegan ve laktozsuz sütler kullanarak da vegan bir versiyon elde edebilirsiniz. Hazırlığı çok kolay olduğu için de hızlı bir şekilde yapılabilir. Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri