Prof. Dr. Canan Karatay, doğal beslenmeye verdiği önemi vurgulayarak, hafızayı canlandıran besinlerle hazırlanan bu kahvaltının gün boyunca enerjik kalmaya yardımcı olduğunu belirtti. İşte o kahvaltıda hazırlanan tarifin malzemeleri ve yapılış şekli...
MALZEMELER
- 1 su bardağı su
- Kristal kaya tuzu, kırmızı biber, karabiber, kimyon
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 adet sivribiber
- Yarım demet dereotu
- 1 demet yeşil soğan
- 500 gram kıyma
- 1 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
- Yanmaz yapışmaz bir tavaya tereyağı eklenir ve eritilir.
- Eritilen tereyağının üzerine kıyma eklenir ve kavrulur.
- Baharatlar kıymaya ilave edilir.
- İnce ince doğranmış dereotu, maydanoz ve yeşil soğan eklenir, üzerine su ilave edilir.
- Son olarak yumurtalar eklenir ve tavanın kapağı kapatılarak pişirilir.