Cilt sağlığını korumak için bu uyarılara dikkat!

Birçok insan cilt sağlığını korumak için türlü yöntemlere başvuruyor. Oysa ki pürüzsüz ve güzel bir cilt için uygulanması gereken basit önerilerle muhteşem bir cilde sahip olmak, olanaklı hale geliyor.

ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU

Günümüzde kadın erkek fark etmeksizin çoğu insan ipek gibi bir cilde sahip olmak istiyor. Gerek beslenme gerekse günlük rutinler cildin yıpranmasına ve erken yaşlanmasına sebep olabiliyor. Peki hem güzel görünen hem de sağlıklı bir cilde nasıl sahip olunur? Birkaç basit adımla sağlıklı bir cilde ulaşmanın yollarını keşfedebilirsiniz.

SAĞLIKLI BİR CİLT İÇİN NELER YAPMALI?

Cildin güzel bir görünüme sahip olması için yalnızca cilt bakım uygulamalarını yapmanın yeterli olmadığı biliniyor. Düzgün bir cilde sahip olmak için öncelikle sağlıklı bir beslenmeye, düzenli uykuya ve zararlı alışkanlıklardan arınmanın gerekli olduğu biliniyor. Sağlıklı beslenme ve düzenli uykunun göz çevresindeki morlukların oluşumunu engellediği uzmanlar tarafından söylenen en önemli hususlar arasında yer alıyor.

Ayrıca, cildi güzelleştirmek adına yüzlerce markanın yüzlerce ürünü satılıyor. Karma, yağlı yada kuru kategorisinde incelenen cilt tipinizin hangisine yatkın olduğunu belirlemeden her ürünün kullanılması da cilt sağlığını olumsuz etkileyen faktörler arasında yer alıyor.

Güzel görünen bir cilt için, eğer bir cilt hastalığınız varsa uzmanlar tarafından önerilen ürünleri kullanmak önemli. Aksi taktirde bilmeden alınan ürünler ciltte tahrişe neden olabiliyor.

Temiz ve pürüzsüz bir cilt görünümü için günlük uygulanması gereken rutinler ise şöyle:

  • Cildi, sabah ve akşam temizlemek, haftalık peeling ve maske uygulamak.
  • Cildi, uygun bir nemlendirici ile nemlendirmek.
  • Yaz, kış güneş koruyucu krem kullanmak.
  • Makyaj kalıntıları ile uyumamak.
  • Bol su içmek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri