COVID-19 geri mi döndü? Uzmanlar uyarıyor: Sağlıklı beslenin!

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kapalı alanlarda geçirilen sürenin artması birçok vatandaşın, üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanmasına neden oldu. Birçok vatandaş COVID-19 salgınının geri dönmesinden endişe ediyor. Uzmanlar, son dönemde COVID-19 vakalarında da artış yaşandığını belirtiyor.

Hava sıcaklıklarının düşmesi üst solunum yolu enfeksiyonunun yaygınlaşmasına neden oldu. Artan vaka artışı birçok vatandaşın endişelenmesine neden oldu. 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle birçok vatandaş maske kullanmaya başladı. Toplu taşıma araçları ve kapalı alanlarda maske kullanmaya başlayan özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar COVID-19 salgınının geri dönmesinden endişe ediyor.

OKULLAR AÇILDI, ÇOCUKLAR HASTA OLDU!

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kapalı alanlarda geçirilen sürenin artması, çocuklarda solunum yolu enfeksiyonlarının yaygınlaşmasına neden oldu. Uzmanlar, özellikle sonbahar ve kış mevsiminde okulların açılmasıyla birlikte acil servis başvurularında belirgin bir artış gözlemlediklerini belirtiyor.

Belirtiler arasında ateş, öksürük, halsizlik, kırgınlık ile birlikte göz ve burun akıntısı yer alıyor. Virüsler genellikle solunum yolu enfeksiyonları olarak kendini gösterse de, bazı durumlarda ishal gibi sistemik belirtilerle de ortaya çıkabiliyor.

COVID-19 VAKALARINDA ARTIŞ YAŞANDI!

Uzmanlar, son dönemde COVID-19 vakalarında da artış yaşandığını, ancak mevcut durumda diğer solunum yolu virüslerinin de etkili olduğunu vurguluyor.

COVID-19 vakalarının pandemideki kadar yoğun olmadığını belirten uzmanlar, ancak mevcut şikayetlerle hastanelere başvuran çocuklar arasında COVID-19 pozitif vakalarının sayısında bir artış olduğunu ifade ediyor.

Çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi gerektiğini belirten uzmanlar, ulusal aşı takvimine uyulmasının da kritik olduğunu vurguluyor. Uzmanlar, hasta çocukların okula gönderilmemesi ve kalabalık ortamlardan uzak durulması gerektiği konusunda ebeveynleri uyarıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri