Devlet hastanesinde sıra, vatandaşta para yok!

Son yıllarda göz sağlığı problemi yaşayan kişi sayısında kayda değer bir artış yaşanıyor. Uzmanlar, göz sağlığını korumada düzenli doktor kontrollerinin önemli olduğunu vurguluyor.

Göz doktorları, ultraviyole (UV) ışınlarının gözlere zarar verebileceğine ve uzun vadede katarakt, retina sorunları gibi ciddi göz hastalıklarına yol açabileceğine dikkati çekiyor. Ekran başında uzun süre vakit geçirmek de göz sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Son yıllarda göz sağlığı problemi yaşayan kişi sayısında kayda değer bir artış yaşanıyor. Uzmanlar, göz sağlığını korumada düzenli doktor kontrollerinin önemli olduğunu vurguluyor.

Uzmanlar, "Göz sağlığını korumak için düzenli olarak göz doktoruna gidilmeli." diyerek vatandaşlara uyarıda bulunuyor.

Göz sağlığı sorunu olan ya da olmayan her vatandaşın, her yıl en az bir kez göz doktoruna görünmesi konusunda uzmanlar uyarıyor. Ancak son zamanlarda devlet hastanelerindeki yoğunluk nedeniyle randevu almakta zorluk çeken vatandaşlar, özel hastanelerin yüksek muayene ücretleri ile de karşı karşıya kalıyor.

MUAYENE ÜCRETLERİ CEP YAKIYOR!

Ankara'daki özel göz hastanelerinde muayene ücretleri 500 ila 3 bin lira arasında değişiklik gösteriyor. Bu durum, ailelerin göz sağlığı kontrollerini yaptırmalarını zorlaştırırken, çocukların sağlık sorunlarının erken teşhis edilmesini de engelliyor.

Uzmanlar, çocuklarda göz sağlığının ihmal edilmemesi gerektiğini vurgularken, düzenli muayenelerin görme yetisinin korunmasında kritik öneme sahip olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, ebeveynlerin, çocuklarının göz sağlığı ihmal etmemeleri konusunda da uyarıyor.

Göz doktorları, göz sağlığı sorunlarının erken teşhisinin, daha ciddi sağlık problemlerinin önlenmesinde etkili olduğu belirtiyor.

TÜRKİYE'DE YAKLAŞIK 2,5 MİLYON GLOKOM HASTASI BULUNUYOR!

Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Özcan Ocakoğlu, Türkiye’de yaklaşık 2,5 milyon glokom hastası bulunduğunu açıklamıştı. Glokomun sinsi bir hastalık olduğunu ve görmeyi yavaş yavaş kaybettirdiğini belirten Ocakoğlu, "Bu hastalığın tedavisi geriye dönüşümsüz olduğu için oldukça zor. En önemli nokta, hastalığın erken tanınması ve tedaviye zamanında başlanmasıdır." demişti.

SİNSİ İLERLİYOR!

Prof. Dr. Ocakoğlu, Türkiye'de glokom hastalarının yalnızca dörtte birine ulaştıklarını ifade ederek, "Yeter ki bu hastalarla daha çok karşılaşalım. Ülkemizde 2,5 milyon civarında glokom hastası var, ancak bu hastaların çoğunu henüz tespit edemedik. Dörtte üçüyle henüz karşılaşmadık ve bu nedenle tedavi edemiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri