Doğum kontrolünde “cilt altı implantı” yöntemi

Gebelikten korunma konusunda genellikle kadınlara yönelik yöntemler akıllara geldiğini ancak erkekler için de korunma seçenekleri mevcut olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, cilt altı implantının 3 yıl boyunca koruma sağladığını söyledi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Nigar Allahverdiyeva, cinsel ilişki sırasında erkeklerin de korunabileceğini söyledi.

Gebelikten korunma konusunda genellikle kadınlara yönelik yöntemler akıllara geldiğini ancak erkekler için de korunma seçenekleri mevcut olduğunu ifade eden Allahverdiyeva, kalıcı bir koruma sağlamak amacıyla erkeklerde 'vazektomi' ameliyatı uygulanabileceğini belirtti.

ERKEKLER DE KORUNABİLİR

Doğum kontrol yöntemleri hakkında bilgi veren Opr. Dr. Allahverdiyeva, erkeklerin de korunabileceğini vurgulayarak, erkekler için çeşitli korunma yöntemleri mevcut olduğuna dikkati çekti.

Erkeklerin sıkça kullandığı korunma yöntemleri arasında kondom ve geri çekme bulunduğunu ifade eden Opr. Dr. Allahverdiyeva, kalıcı bir korunma sağlamak için ise 'vazektomi' ameliyatı tercih edilebileceğini söyledi.

Opr. Dr. Allahverdiyeva, şöyle konuştu:

"Geleneksel yöntemler arasında yer alan takvim yöntemi, geri çekme ve vajinal duş gibi yöntemler halk arasında yaygın olsa da, genellikle medikal yöntemler önerilir. Prezervatifler ise bariyer yöntemlerine örnektir ve cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmada etkilidir"

Opr. Dr. Allahverdiyeva, hormonlu korunma yöntemlerinin içerik ve kullanım şekline göre farklılık gösterebilir.

ACİL DURUMLARDA ERTESİ GÜN HAPI!

Acil durumlarda kullanılan ertesi gün haplarının istenmeyen gebelikleri önlemek için kullanıldığını belirten Allahverdiyeva, ertesi gün haplarının korunmasız ilişkiden sonra ilk 72 saat içinde alınması gerektiğini ve düzenli koruma yöntemi olarak kullanılmaması gerektiğini aktardı.

CİLT ALTI İMPLANTI 3 YIL BOYUNCA KORUMA SAĞLIYOR

Cilt altı implantı hakkında bilgi veren Opr. Dr. Allahverdiyeva, cilt altı implantının 3 yıl boyunca koruma sağladığına dikkati çekerek, "Progeseteron hormonu içeren bu implant, 3 yıl boyunca koruma sağlar ve kullanımı kolaydır. Lokal anestezi altında birkaç dakika içinde uygulanabilen bu implant, üst kolun iç yüzeyine yerleştirilir ve günlük aktivitelere hemen devam edilebilir. Düzenli ilaç kullanmak istemeyen veya emziren kadınlar için uygundur" dedi.

Emzirme döneminde de korunmak gerektiğini vurgulayan Opr. Dr. Allahverdiyeva, doğumdan sonra 6. haftadan itibaren korunmaya başlanması gerektiğini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri