Dondurma fiyatları uçtu! Tüketiciler evde dondurma yapmaya başladı!

7'den 70'e herkesin severek tükettiği dondurmanın fiyatı artık dudak uçuklatıyor. Dondurma fiyatıyla tüketicileri mağdur ederken, birçok vatandaş da evinde dondurma yapıyor. Peki, evde dondurma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Son dönemde Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz gittikçe büyüyor. Özellikle temel gıda ürünlerine gelen zam tüketicileri mağdur ediyor. Gıda enflasyonu gittikçe büyürken tüketicilerde farklı yöntemlere başvuruyor. Tüketiciler evlerinde ekmekten tutun dondurma kadar birçok lezzeti yapmaya başladı. Peki, evde dondurma nasıl yapılır? İşte bu sorunun cevabı haberimizde...

Evde dondurma yapmak oldukça eğlenceli ve tatmin edici olabilir. İşte basit bir dondurma tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 3/4 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü (isteğe bağlı)
  • 1/2 su bardağı dondurma öncesi eklenebilecek meyve püreleri, çikolata parçaları veya diğer tatlandırıcılar (isteğe bağlı)

DONDURMANIN YAPILIŞI

Büyük bir kasede süt ve şekeri iyice karıştırın. Şekerin tamamen eridiğinden emin olun. Şeker tamamen eriyene kadar karıştırmak önemli.

Karışıma kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer vanilyalı dondurma yapmak istiyorsanız, vanilya özünü ekleyin ve karıştırın.

Karışımı bir dondurma makinesine dökün ve makinenin talimatlarına göre çalıştırın. Genellikle bu işlem 20-30 dakika sürecektir. Eğer dondurma makineniz yoksa, karışımı geniş bir dondurucuya uygun bir kaba dökün. Eğer dondurma makineniz yoksa, karışımı dondurucuya koyduktan sonra her 30 dakikada bir karıştırarak, kristalleşmelerin önüne geçebilirsiniz. Bu işlem yaklaşık 2-4 saat sürecektir. Dondurmanız istediğiniz kıvama geldiğinde, bir kaşık yardımıyla servis edebilirsiniz. Dondurmayı biraz daha sertleştirmek isterseniz, dondurucuda bir süre daha bekletebilirsiniz.

Dondurmanızı kişiselleştirmek için meyve püreleri, çikolata parçaları, fındık, ceviz gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu tür katkıları dondurma karışımını makinede çırparken ya da son karıştırmada ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri