DSÖ'den yeni pandemi uyarısı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve UNICEF, 2024 yılında kızamık vakalarının hızla artarak 2023 yılı boyunca rapor edilen 300 bin vakayı aşabileceğini duyurdu. Bu alarm verici durum, özellikle çocuklar arasında ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.

DSÖ ve UNICEF tarafından yayımlanan rapora göre, 2024’ün ilk üç ayında DSÖ Avrupa Bölgesi’ndeki 53 ülkenin 45’inde resmi olarak 56 bin 634 kızamık vakası ve dört ölüm bildirildi. 2023 boyunca ise 41 ülkeden 61 bin 70 vaka ve 13 ölüm rapor edilmişti. Bu veriler, kızamığın yayılma hızının endişe verici boyutlara ulaştığını gösteriyor.

ÇOCUKLAR BÜYÜK RİSK ALTINDA

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Henri Kluge, 2023 yılında rapor edilen vakaların neredeyse yarısının beş yaşın altındaki çocuklar olduğunu belirtti. Dr. Kluge, COVID-19 salgını sırasında rutin aşıların ihmal edilmesi nedeniyle bu yaş grubunun kızamık ve diğer aşıyla önlenebilir hastalıklara karşı savunmasız hale geldiğini vurguladı.

AŞILAMANIN ÖNEMİ

Raporda, kızamık vakalarının dünya genelinde artış göstermesiyle birlikte, aşısız bireylerin büyük risk taşıdığı belirtildi. DSÖ ve UNICEF, aşılanmamış veya yetersiz aşılanmış kişilerin bulunduğu yerlerde bulaşıcı hastalıkların ortaya çıkma olasılığının yüksek olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri