Dünden bugüne her derde deva: Bu sebzeyi kış aylarında bol bol tüketin!

Tarih boyunca hem yemeklere lezzet katan hem de hastalıklara şifa olan sarımsak, içerisinde barındırdığı birçok mineral ve vitamin ile kış aylarının kurtarıcısı olmaya devam ediyor.

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

Birçok kişi sarımsaktan kokusu ve acı tadından dolayı uzak durmak istese bile doğal antibiyotik özelliğiyle özellikle bağışıklık sistemi düşük olan kişilere şifa oluyor.

Soğuk algınlığı, grip ve iltihaplara karşı doğal koruma sağlayan sarımsak, uzman doktorlar tarafından da tavsiye ediliyor.

İçerisinde antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikleri barındıran sarımsak, bağışıklık sistemini güçlendirerek soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyon hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. Kalp sağlığı için de faydalı olan sarımsak, kan basıncını düşürmeye, kolesterol seviyesini düzenlemeye ve kalp krizi riskini azaltmaya yardımcı olur.

Sarımsağın faydaları saymakla bitmezken yapılan araştırmalar sarımsağın kanser riskini de azalttığını gösterdi. Araştırmalar, sarımsak tüketiminin özellikle mide, kolon ve meme kanseri riskini azaltabileceğini gözler önüne seriyor.

Bunun yanı sıra sindirim sisteminin de sağlıklı çalışmasına, mide asidini dengelemeye, gaz ve şişkinliği azaltmaya ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olduğu gibi, saç ve cilt sağlığı için de faydalı olan sarımsak; saç dökülmesini önlemeye, saçların daha parlak ve canlı görünmesi, ciltteki sivilce, akne ve yaraların iyileşmesi gibi etkilere sahip sarımsak, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde birçok fayda sağlayan bir besin...

PEKİ SARIMSAĞI NASIL TÜKETMELİYİZ?

Uzmanlaşa göre, sarımsağı çiğ olarak tüketmek, faydalarını en üst düzeye çıkarmanın en iyi yolu. Ancak, çiğ sarımsak yerken dikkatli olunmalı. Çünkü, çiğ sarımsak bazı kişilerde mide rahatsızlığına neden olabilir. Sarımsağı çiğ olarak tüketmek istemeyenler, sarımsak tozu, sarımsak yağı veya sarımsak çayı gibi formlarını da tercih edebilirler.

SARIMSAK TÜKETİLİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Sarımsak, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, sarımsak kullanıyorsanız, doktorunuza danışmanız tavsiye edilir. Ayrıca, sarımsak kan inceltici ilaçların etkisini artırabilir. Bu nedenle, kan inceltici ilaç kullanıyorsanız, sarımsak tüketirken dikkat etmek gerekiyor.

Sarımsağı, hamile ve emziren kadınlar da kullanır. Ancak, bu dönemde sarımsak tüketirken doktorunuza danışmanız tavsiye edilir.

Sarımsağın hem hal fiyatı hem de market fiyatı 140 TL.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri