Ebeveynler dikkat! Uyku keki diye satılan ürünlerde uyuşturucu riski!

Sosyal medya ve internet üzerinden satışı yapılan ve "Uyku Keki" adı altında piyasaya sürülen külah kekler, sosyal medyanın gündemine oturdu."Uykusuzluğa çare" sloganıyla satılan bu kekin içerisinde uyuşturucu olduğu iddia edildi.

Sosyal medyada "Türkiye'de ilk, meşhur keklerimizden dene" sloganlarıyla hızla popülerleşen bir kekin, uyuşturucu içerdiği iddiaları gündeme bomba gibi düştü. "Uykusuzluğa çare" sloganıyla, "Uyku Keki" ismiyle sosyal medya ve internet üzerinden satılan keklerin içinde Delta 9 THC yani Türkçesi ile yasaklı Hint kenevirinin etken maddesi bulunduğu iddia edildi.

BİN 200 LİRAYA SATILIYOR!

Sosyal medyada yayılan videolarda, internet üzerinden bin 200 TL’ye satılan külah şeklindeki kek, çikolata ve sakızları tüketen kişilerin, anında uykuya daldığı, gözlerinde kızarıklıklar oluştuğu ve uyuşukluk belirtileri gösterdiği iddia edildi. Bu durumun ardından vatandaşlar, ürünleri satan firmayı yoğun şekilde şikayet etmeye başladı. Şikayetlerin artması üzerine, firma yetkilileri hızlı bir şekilde satış kanallarını kapatma kararı aldı.

VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLDU!

"Uyku keki" olarak bilinen bu ürünün, kullanıcılarında göz kızarıklığı ve hatta halüsinasyon gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı öne sürülüyor. Tarım ve Orman Bakanlığına çok sayıda şikayet gelirken, ürünü satan firma sosyal medya hesaplarını apar topar kapatmak zorunda kaldı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Ankara'nın en önemli problemlerinden birinin 'uyuşturucu' olduğunu belirterek, "Eğer mahallemizde uyuşturucu tacirlerini görüp de polisimize ve bizlere haber vermiyorsanız o mahallemizin caddesinde, sokağında, pazarında bunlara göz yumuyorsak sizin de bizim de hepimizin evine ateş düşsün” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri