Eczanelerde ilaç krizi derinleşiyor: Hastalar mağdur, eczacılar çözüm peşinde!

Yılbaşına aylar kala ilaçların yok olmaya başladığını söyleyen Eczacı Teknisyeni Nejla Taşar, firma ile depoların ilaç tedariğini kısıtlamaya başladığından yakındı. İnsülin, depresyon ve epilepsi gibi hayati öneme sahip ilaçların eczanelere gelmediğini belirten Taşar, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini bildirdi.

ÖZEL HABER: BÜŞRA SAĞLAM

Türkiye’de son yıllarda kronikleşen ilaç yokluğu krizi, halk sağlığını tehdit etmeye başladı. Yılbaşına aylar kala ilaçların yok olmaya başladığını söyleyen Eczacı Teknisyeni Nejla Taşar, son bir aydır ilaç bulmakta ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydetti. Taşar, “Türkiye’de son 3-5 yıldır ilaç krizi yaşanmaya başladı. Ne hikmetse yeni yıla gireceğimiz zaman firma ve depolardan ilaç gelmiyor. Bu durum hem bizi hem de vatandaşı hayal kırıklığına uğratıyor.” ifadelerini kullandı.

“HAYATİ ÖNEM TAŞIYAN İLAÇLAR ECZANELERE GELMİYOR”

İnsülin, depresyon ve epilepsi gibi hayati önem taşıyan ilaçların eczanelere gelmediğinden yakınan Taşar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Önemli ilaçlar yok şu an. Özellikle son bir aydır gerçekten çok kötü durumdayız. Bize gelen vatandaşların istedikleri ilaçları bulmaya çalışıyoruz. Bulamazsak yakın civardaki başka eczanelere gönderiyoruz. Bu şekilde vatandaş ne kadar gidebilir? Uzak yerlere halk nasıl gitsin, zaten hâli yok. Sağlık ocağı şurası eczane burası ama ilaç yok. İlacı başka nerelerde arayıp bulacaksın çok zor."

“TÜRKİYE’DE İLAÇLAR DEPOLARDA BEKLETİLİYOR”

Türkiye’de var olan ilaçların firmalarda veya depolarda tutulduğuna işaret eden Taşar, “Yurt dışından ilacın gelmesini beklemiyoruz. Türkiye’de var olan ilaçların eczanelere gönderilmeyişinden dolayı böyle bir sorun ortaya çıkıyor. Sorun, ilaçlara zam yapıldıktan sonra firma ve depolardan ilaçların eczanelere dağıtılarak çözüleceği anlaşılıyor. Zammı yapacaklarsa yapsınlar. Yeter ki ilaçlar gelsin ve hastalar sağlığına kavuşabilsin.” ifadelerine dikkat çekti.

Bu işi denetleyenlerin bir an önce bu sorunu çözmeleri gerektiğini vurgu yapan Taşar, “Buraya gelen vatandaşla onlar değil, biz muhatap oluyoruz. Gerekli denetimler yapılsın ve sorunu çözsünler. Çünkü halk sağlığı hayati önem taşıyor ve ilaçların eczanelere ulaşabilmesi için acil adımlar atılmasını talep ediyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri