Emeklilere yeni destek: Ücretsiz kaplıca tedavisi

Hükümet, emeklilere yönelik sunduğu sosyal destek paketini geçtiğimiz aylarda duyurmuştu. Bu paket kapsamında, emeklilere 7 farklı kalemde destek sağlanması planlanıyor. Gözler kaplıcalarla meşhur olan Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine çevrildi.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Bu destekler, sosyal devlet anlayışının pekiştirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu kapsamda öne çıkan desteklerden biri, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan iş birliği ile sunulan kaplıca tedavisi desteği. Söz konusu destek, emeklilere ve eşlerine, belirli sağlık koşullarını sağlamaları durumunda ücretsiz kaplıca tedavisi imkanı sunuyor. Eşi sigortalı olmasa dahi, emekli vatandaşlar bu hizmetten yararlanabiliyor.

ÜCRETSİZ KAPLICA TEDAVİSİ ŞARTLARI

SGK tarafından bedava tedavi hizmetleri arasında yer alan kaplıca hizmetlerinden yararlanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Emekliler, bu destekten faydalanabilmek için en yakın SGK müdürlüğüne başvurarak gerekli belgeleri temin etmeli ve sağlık kurulu raporu sunmalıdır. Kaplıca tedavileri, banyo tedavileri, çamur banyosu ve inhalasyon gibi çeşitli hizmetleri kapsıyor.

Bu hizmet, kaplıcaların sahip olduğu doğal mineralli sular sayesinde birçok sağlık sorununa iyi gelmesi nedeniyle, emeklilerin sağlık ihtiyaçlarına önemli bir katkı sağlıyor. Emeklilere sağlanan bu destekle, hükümetin sosyal yardımlar konusunda attığı adımlar, sosyal devlet anlayışının güçlendirilmesine önemli bir katkı sunuyor.

Kaplıcaları ile ünlü Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi bu alanda öne çıkan adreslerin başında geliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri