Ezme nasıl yapılır? Kışlık ezme tarifi malzemeleri nelerdir? Kışlık ezme tarifi!

Eylül ayına girilmesi ile birlikte kışlık hazırlıkları başladı. Bu yıl kış için hazırlanan konservelere yeni bir tarif eklemek isteyen vatandaşlar ezme tarifini araştırıyor. Peki kışlık ezme nasıl yapılır? Kışlık ezme tarifi! İşte detaylar…

Kışlık ezme nasıl yapılır? İşte tarifi!

EZME MALZEMELERİ

2 adet domates

2 adet kapya

1 adet acı yeşil sivri biber

2 diş sarımsak

1 adet soğan

6 dal maydanoz

Sosu için;

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

6 yemek kaşığı zeytinyağ

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 adet limonun suyu

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı isot

1 çay kaşığı tuz

1,5 çay kaşığı kuru nane

EZME TARİFİ

- Maydanoz dışında kalan tüm malzemeleri tek tek mutfak robotunda çekin. (İsterseniz, tüm malzemeleri iri parçalar halinde doğrayıp tek seferde de robottan geçirebilirsiniz.)

- Eğer robot kullanmıyorsanız, malzemeleri ince ince doğramanız yeterlidir.

- Maydanozu ince şekilde doğrayın.

- Hazırladığınız taze malzemeleri geniş bir tabağa alın ve kenarda bekletin.

- Ezmenin fazla sulu olmasını istemiyorsanız, robottan çektiğiniz malzemeleri bir tel süzgeçte bir süre bekletebilirsiniz.

- Sos için, salçaları, zeytinyağını, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatları bir kasede iyice karıştırın.

- Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün, ardından maydanozu da ekleyip tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.

Son olarak, ezmenizi kavanozlara doldurup hava almayacak şekilde ağzını kapatın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri