Kışlık ezme nasıl yapılır? İşte tarifi!
EZME MALZEMELERİ
2 adet domates
2 adet kapya
1 adet acı yeşil sivri biber
2 diş sarımsak
1 adet soğan
6 dal maydanoz
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
1 çay kaşığı isot
1 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı kuru nane
EZME TARİFİ
- Maydanoz dışında kalan tüm malzemeleri tek tek mutfak robotunda çekin. (İsterseniz, tüm malzemeleri iri parçalar halinde doğrayıp tek seferde de robottan geçirebilirsiniz.)
- Eğer robot kullanmıyorsanız, malzemeleri ince ince doğramanız yeterlidir.
- Maydanozu ince şekilde doğrayın.
- Hazırladığınız taze malzemeleri geniş bir tabağa alın ve kenarda bekletin.
- Ezmenin fazla sulu olmasını istemiyorsanız, robottan çektiğiniz malzemeleri bir tel süzgeçte bir süre bekletebilirsiniz.
- Sos için, salçaları, zeytinyağını, nar ekşisini, limon suyunu, tuz ve baharatları bir kasede iyice karıştırın.
- Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün, ardından maydanozu da ekleyip tüm malzemeleri güzelce harmanlayın.
Son olarak, ezmenizi kavanozlara doldurup hava almayacak şekilde ağzını kapatın.