Göz kapağı düşüklüğü sadece estetik olarak değil, görme sağlığı için de önemli!

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sabite Emine Gökçe, göz çevresi estetiği ve göz kapağı düşüklüğü hakkında önemli bilgiler verdi. Göz kapağı estetiğinin yalnızca estetik kaygılarla değil, sağlık gerekçeleriyle de yapıldığını belirten Gökçe, özellikle ileri yaşlarda ortaya çıkan göz kapağı sarkmalarının görme alanını daraltarak ciddi görme sorunlarına yol açtığını ifade etti.

ÖZEL HABER: GÜNSU ÖZMEN

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sabite Emine Gökçe, göz çevresi estetiği ve göz kapağı düşüklüğü tedavisinin sadece estetik için değil görme sağlığı için de önemli olduğunu vurguladı. Gökçe, "Yaş ilerledikçe cildin elastikiyetini kaybetmesi sebebiyle göz kapağı düşüklüğü meydana gelebiliyor; ancak bu sorun sadece yaşlılarda görülmüyor, gençlerde de genetik faktörlerle ortaya çıkabiliyor. Genç hastalarımızın bir kısmı estetik kaygılarla, bir kısmı ise görme alanlarını genişletmek amacıyla bu operasyona başvuruyor." dedi.

Göz kapağı estetiğinin son yıllarda daha fazla talep görür hale geldiğini belirten Gökçe, "Bu operasyonlar, estetik amaçlı yaptırıldığında bile sonuçlar oldukça memnun edici oluyor. Üstelik işlem süresi kısa, lokal anesteziyle yapılıyor ve hasta kısa sürede normal hayatına dönebiliyor. Üst kapak estetiği sonrasında hasta birkaç gün süren hafif şişlik ve morluklar yaşayabiliyor. Bir hafta içinde bu etkiler kayboluyor ve hastalar genç, dinamik bir görünüme kavuşuyorlar." diye ekledi.

Doç. Dr. Sabite Emine Gökçe, bu operasyonların göz ile ilgili olduğu için özellikle göz hastalıkları uzmanı tarafından yapılmasının önemli olduğun altını çizdi. Gökçe ayrıca, göz kapağı cerrahisinin steril ameliyathane koşullarında yapılmasının en sağlıklı ve güvenli yol olduğuna da dikkat çekti.

ALT GÖZ KAPAĞINDA TORBALANMA VE SARKMALARA MÜDAHALE

Alt göz kapağı operasyonlarının daha dikkatli yapılması gerektiğini vurgulayan Gökçe, bu alanda uzmanlaşmış cerrahların süreci yönetmesin önemli olduğunu da ifade etti.

Doç. Dr. Sabite Emine Gökçe, "Alt kapak estetiği üst kapağa göre daha karmaşık bir işlem ve bu yüzden uzman ellerde yapılmalı. Hastanın anatomisine uygun müdahaleler yapılmadığı takdirde, istenmeyen sonuçlar doğabilir" şeklinde konuştu. Alt göz kapağında torbalanma ve cilt sarkmasının dışında kapağın içe ya da dışa dönmesi gibi durumların da oluşabildiğini söyleyen Gökçe, içe dönme durumunda kirpikler göze batabiliyor, dışa dönme durumunda ise gözyaşı dışarı akarak gözde kuruluk yapıyor. Bu gibi durumlarda cerrahi müdahale zorunlu hale geliyor." diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri