Göz ve cilt sağlığına faydalı meyve: Kamkat

Kamkat, C vitamini, A vitamini, potasyum ve lif bakımından zengin bir meyve olarak sağlık açısından birçok fayda sağlıyor. İşte detaylar…

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Kamkat, yani diğer adıyla kumkuat, turunçgiller ailesinden küçük, tatlı-ekşi meyveler üreten bir meyve. Özellikle Doğu Asya kökenli olup tüm dünyada yetiştiriliyor. Kamkat, genellikle taze olarak tüketiliyor ve asidik bir tat profiline sahip bir meyve.

KAMKAT'IN FAYDALARI NELERDİR?

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Kamkat tüketmek, soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara yakalanma riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Sindirim sistemini düzenliyor. Kamkat, lif açısından zengin bir meyve. Lif, sindirim sisteminin düzenli çalışması için gerekli olan bir besin.

Antioksidan özelliğiyle hücre hasarını önlüyor. Antioksidanlar, hücreleri serbest radikallerin neden olduğu hasarlardan korumaya yardımcı oluyor.

Kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor. Potasyum, kan basıncını düşürmeye yardımcı olan bir mineral. Kamkat tüketmek, yüksek tansiyonu olan kişilerin kan basıncını düşürmeye yardımcı oluyor.

Göz sağlığını koruyor. A vitamini, göz sağlığı için gerekli olan bir besin. Kamkat tüketmek, gece körlüğü, katarakt gibi göz hastalıklarının riskini azaltmaya yardımcı oluyor.

Kamkat; cilt sağlığını, kalp sağlığını, beyin sağlığını koruyor, kanser riskini azaltıyor. Kamkat, taze olarak yenebiliyor, meyve salatalarına eklenebiliyor, reçel ya da marmelat yapılabiliyor.

KAMKAT NEREDE YETİŞİYOR?

Kamkat ağacı, genellikle tropik ve subtropik iklimlerde, özellikle Akdeniz iklimine sahip bölgelerde, sıcaklık ve nem şartlarına duyarlı ve toprak bakımından zengin, drenajı iyi olan topraklarda yetişiyor.

Kamkat, sağlıklı bir besin kaynağı olmasının yanı sıra, farklı kültürlerde farklı amaçlar için kullanılan dekoratif bir bitki olarak da değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri