Havalar soğudu cilt hastalıkları arttı!

Kış mevsiminde cilt problemlerinin arttığını belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ümit Bostancı, bu dönemde deri kuruluğu, kaşıntı, yağlı egzama, sedef hastalığı ve tahriş egzaması gibi sorunların sık görüldüğünü söyledi.

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ümit Bostancı, özellikle sonbahar aylarında, soğuk hava ile birlikte orta yaş ve üzeri kişilerde kol, bacak, karın ve sırt bölgelerinde deri kuruluğunun artabileceği ve geceleri şiddetli kaşıntının ortaya çıkabileceği vurgulandı.

Deri kuruluğunun giderilmediği takdirde kaşıntı kesici ilaçların etkili olmayacağını belirten Dr. Bostancı, kuruyan bölgelerin düzenli olarak nemlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Bostancı, "Banyoda sıcak su kullanılmamalı ve tüm vücut nemlendirici kremlerle korunmalıdır. Kış aylarında, soğuk hava, azalan güneş ışınları ve artan stres ile ciltte alevlenmeler görülebilir. Bu nedenle, dermatologların önerdiği nemlendiricilerin düzenli kullanımı önemlidir." dedi.

Sedef hastalığının sürekli bir deri hastalığı olduğunu belirten Bostancı, bu hastalığın kış aylarında stres ve enfeksiyonlar nedeniyle alevlenebileceğini, bu dönemlerde güneş ışınlarından yararlanmanın faydalı olacağını açıkladı.

Dr.Bostancı, soğuk hava ve suyun tahriş egzamasını tetikleyebileceğini belirterek, ellerin soğuktan korunması gerektiği vurgulandı.

Dr. Bostancı, "Ellerde kuruluk, kaşıntı ve çatlama gibi belirtiler görülebilir; bu nedenle nemlendirici kremler kullanılmalıdır." dedi.

Kış aylarında soğuğa bağlı kurdeşen belirtilerinin de ortaya çıkabileceğini ifade eden Dr. Bostancı, soğuk su ve hava ile temasın bu durumu tetiklediğini ve tedavi için bir dermatolog ile iletişime geçilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. bostancı, "Soğuk havalarda uç bölgelerin (eller, ayaklar, burun, kulak) korunması hayati öneme sahiptir." diyerek sözlerini tamamlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri