Her yıl dünyada 140 milyon ton markarna tüketiliyor

Her yıl dünya genelinde yaklaşık 140 milyon ton makarna tüketiliyor. İtalya, en fazla makarna tüketen ülke olma unvanını korurken, Türkiye de makarna tüketiminde önemli bir yere sahip.

Her yıl 25 Ekim'de Dünya Makarna Günü kutlanıyor. Makarnayı dünya genelindeki birçok insan severek tüketiyor. İtalya kökenli olan makarna, farklı şekil ve soslarıyla dünya mutfaklarının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda.

Dünya üzerinde geleneksel anlamda pek çok makarna yemeği bulunuyor. Yapılan araştırmalarda dünyanın açık ara en çok sevilen yemeğinin makarna olduğunu ortaya çıktı. Makarnanın, dünyada her kesimin erişebileceği sağlıklı ve ekonomik bir ürün olması nedeniyle tüketiciler tarafından tercih ediliyor. Makarna, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda besleyici özellikleriyle de öne çıkıyor. Karbonhidrat kaynağı olarak enerji verirken, çeşitli soslarla zenginleştirildiğinde dengeli bir öğün oluşturabiliyor.

HER YIL DÜNYADA 140 MİLYON TON MARKARNA TÜKETİLİYOR!

Dünya Makarna Günü vesilesiyle, makarna hakkında yapılan araştırmalara göre, her yıl dünya genelinde yaklaşık 140 milyon ton makarna tüketiliyor. İtalya, en fazla makarna tüketen ülke olma unvanını korurken, Türkiye de makarna tüketiminde önemli bir yere sahip.

TÜRKİYE'DE KOVİD-19 SÜRECİNDE MAKARNA TÜKETİMİNİN ARTTI!

Türkiye'de Kovid-19 sürecinde makarna tüketimi arttı. Tüketiciler salgın döneminde makarnayı kolay saklanabilir, sağlıklı, pişirilmesi kolay, sürdürülebilir ve favori yiyecek olarak seçtiği ortaya çıktı.

MAKARNA İHRACATI 9 AYDA 720 MİLYON DOLARA ULAŞTI!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, makarna sektörünün iç ve dış ticaret hacmiyle her yıl 2 milyar dolarlık ekonomik değer yarattığını ifade ederek, "Yılın 9 ayında 720 milyon dolar tutarında makarna ihracatı yaptık, ortalama birim fiyatlarındaki düşüşe rağmen ihracatımızı değer bazında yüzde 6,4 artırdık" demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri