Hindistan cevizi yağı, yüzyıllardır Asya mutfağının ve geleneksel tıbbın önemli bir parçası oldu. Ancak, son araştırmalar, bu doğal yağın sadece bir mutfak malzemesi olmaktan çok daha fazlası olduğunu gösteriyor. Hindistan cevizi yağının bir dizi şaşırtıcı faydası olduğu biliniyor.
HEM SAĞLIK HEM DE GÜZELLİK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI
Yapılan çalışmalar, Hindistan cevizi yağının, kalp sağlığını destekleyen doymamış yağ asitleri içerdiğini gösteriyor. Bu yağ, LDL ("kötü") kolesterolü azaltarak kalp-damar hastalıkları riskini azaltmaya yardımcı oluyor.
Hindistan cevizi yağı, antimikrobiyal ve antiviral özelliğe sahip. İçerdiği laurik asit, vücuttaki zararlı mikroorganizmalarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Cilt ve saç bakımında doğal bir mucize olan Hindistan cevizi yağı, nemlendirici ve antioksidan özelliklere de sahip. Ciltteki kuruluk ve saçlardaki yıpranmayı azaltmaya yardımcı oluyor, aynı zamanda saç derisini besliyor ve sağlıklı bir parlaklık kazandırıyor.
BEYİN SAĞLIĞINA BİREBİR
Araştırmalar, Hindistan cevizi yağının, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olabileceğini de gösteriyor. Aynı zamanda tokluk hissi sağlayarak, aşırı yeme isteğini azaltıyor.
Hindistan cevizi yağı, beyin için önemli bir enerji kaynağı olan ketonlar üretmek için kullanılıyor. Bu, Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların etkilerini azaltmaya ve bilişsel fonksiyonları desteklemeye yardımcı oluyor.