Hurma alırken aman dikkat! Ucuz sandığınız hurma...

Hurmanın insan sağlığına birçok faydası bulunuyor. Uzmanlar, ramazan ayının en popüler yiyeceklerinden biri olan hurma hakkında önemli uyarılarda bulundu. Bu uyarıları okumadan hurma almayın!

Hurmanın insan sağlığına birçok faydası bulunduğunu anlatan Ali Demirci, genellikle ramazan ayında Medine hurmalarının tercih edildiğini söyledi.

Medine hurmasının daha lezzetli olduğunu aktaran Demirci, "Hurmaların boyutlarına bakarsak; genellikle Filistin'den gelen hurmalar iri ve büyük oluyor, lezzet açısından Medine hurmalarını tercih ediyoruz. Çünkü lif oranı yüksek hem de ramazanda insanın şekeri düzenleyip açlığı gideriyor" dedi.

Hurma fiyatlarının 150 ila 500 lira arasında değiştiğini belirten Demirci, hurmaların fiyatı boyut ve kalitesine göre değiştiğini ifade ederek, daha iri ve büyük hurmaların fiyatı biraz daha pahalı olduğuna dikkati çekti.

Hurma alırken nelere dikkat edilmesi gerekenler unsurlar;

  • İçi koyu renk olmamalı: Hurma almadan önce, mümkünse ortadan ikiye bölün ve içine bakın. Eğer içi koyu bir renkse, hurmanın bozulmaya başladığının bir işareti olabilir.

  • Dışı yapış yapış olmamalı: Bazı hurmaların dışı yapışkan bir dokuya sahip olabilir. Bu durum, hurmanın dışının tatlandırılmış olabileceğini gösterebilir. Bu tür hurmalardan kaçınılmalıdır.

  • Dışı parlak olmamalı: Doğal olarak yetişen hurmaların kabuğu parlamaz. Ancak bazı satıcılar, hurmaların dışını parlak hale getirmek için teknikler kullanabilirler. Bu tür hurmalardan uzak durulmalıdır.

  • Glikoz içermemeli: Ambalajlı hurma alırken, ambalajın üzerinde içeriğin belirtildiğinden emin olunmalıdır. Glikozla tatlandırılmış hurmalardan kaçınılmalıdır.

  • Soğuk ortamda saklanmış olmalı: Hurmaların kurtlanma ihtimalinden dolayı, alınan hurmaların soğuk bir ortamda saklanmış olması önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri