ÖZEL HABER: ESRA SARI
Kabızlıktan birçok insan şikayet ediyor. Düzensiz beslenme, yetersiz su tüketimi, hareketsiz yaşam gibi birçok faktör kabızlığa sebep olabiliyor. Peki, kabızlık sorununa iyi gelen yiyecekler hangileri? İşte bu sorunun cevabını anadolugazete.com.tr okuyucuları için araştırdık.
İşte mucizevi yiyecekler;
MEYVELER
Özellikle lif bakımından zengin meyveler kabızlığı hafifletebilir. Armut, erik, şeftali, kuru kayısı, incir gibi lifli meyveleri tüketmek sindirimi düzenleyebilir.
SEBZELER
Yeşil yapraklı sebzeler, brokoli, kabak, havuç gibi lifli sebzeler kabızlık sorununu azaltabilir.
KEPEKLİ TAHILLAR
Kepekli ekmek, kepekli buğday unundan yapılmış ürünler ve yulaf ezmesi gibi kepekli tahıllar yüksek lif içeriğiyle sindirimi kolaylaştırabilir.
KURU BAKLAGİLLER
Fasulye, mercimek, nohut gibi kuru baklagiller de lif ve protein bakımından zengin oldukları için kabızlığı hafifletebilir.
YOĞURT VE KEFİR
Probiyotik içeriğiyle sindirim sistemini düzenleyen yoğurt ve kefir, sindirim sağlığını destekleyebilir ve kabızlık sorununu azaltabilir.
CEVİZ VE BADEM
Ceviz, badem gibi kabuklu yemişler sindirim sistemini uyarabilir ve kabızlığı önleyebilir.
SU
Yeterli miktarda su içmek sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve kabızlık riskini azaltır. Günde en az 8 bardak su içmeye özen göstermek önemlidir.
Bu yiyecekleri düzenli olarak tüketmek ve lifli besinlere öncelik vermek kabızlık sorununu hafifletmeye yardımcı olabilir. Ancak, şiddetli veya uzun süreli kabızlık sorunları için bir sağlık uzmanına danışmak önemlidir.