Kalp hastalıkları gençleri de etkiliyor

Son yıllarda, kalp hastalıklarının görülme sıklığı sadece yaşlılarla sınırlı kalmayıp gençleri de etkiler hale geldi. Kardiyovasküler Cerrahi Uzmanı Dr. Utku Alemdaroğlu, kalp hastalıklarının giderek daha genç yaşlarda ortaya çıktığını belirterek, düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kalp hastalıklarının, özellikle obezite ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının yaygınlaşması sonucu 50 yaş altındaki bireylerde de sık görülmeye başlandığını ifade eden Dr. Alemdaroğlu, “Kalp krizi vakalarının yaşının 40’lı yaşlara düştüğünü görmek endişe verici. Geçmişte kalp hastalıkları genellikle 50’li ve 60’lı yaşlardaki bireylerde görülürken, artık daha genç hastalarla karşılaşıyoruz.” dedi.

EGZERSİZİN VE SAĞLIKLI BESLENMENİN ÖNEMİ

Dr. Alemdaroğlu, hareketsiz yaşam tarzının kalp sağlığını olumsuz etkilediğine dikkat çekti. “45 yaşında bypass ameliyatı için başvuran hastalarımız var. Bu durum, hareket eksikliği ve kötü beslenme alışkanlıklarından kaynaklanıyor. Günümüz yaşam koşulları, özellikle araç kullanımı ve toplu taşıma araçları nedeniyle hareketimizi azaltıyor ve kötü beslenme alışkanlıkları kalp damar sağlığını tehdit ediyor. Adana'daki hava sıcaklıklarının düşmesiyle dışarıda daha fazla zaman geçirebilir ve hareket edebiliriz. Asansör yerine merdiven kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz.” diye konuştu.

BESLENME ALIŞKANLIKLARINI GÖZDEN GEÇİRİN

Dr. Alemdaroğlu ayrıca, kalp hastalıklarını önlemek için beslenme alışkanlıklarının gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Yeterli su tüketiminin de kalp sağlığını desteklediğine dikkat çekerek, sağlıklı ve dengeli bir diyetin önemini belirtti.

Kalp hastalıklarıyla mücadelede, düzenli egzersiz ve dengeli beslenmenin yanı sıra, sağlık alışkanlıklarımızı yeniden değerlendirmemiz gerektiğini hatırlatan Dr. Alemdaroğlu, sağlığımızı korumak için bu önerilere dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri