Rahim ve tiroid kanserini yenen Mualla Coşkun, kanser hastalarına destek oluyor!

Rahim ve tiroid kanserine yakalandıktan sonra gördüğü tedavi ve ailesinin desteğiyle sağlığına kavuşan Kanser Barış Derneği Başkanı Hanife Mualla Coşkun, kanser hastalarına destek oluyor. Çoşkun, “Bu hastalıkta önemli olan hastanın moral ve motivasyonu. Hastanın bu süreçte moralinin yüksel olması çok önemli.” dedi.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Kanser Barış Derneği Başkanı Hanife Mualla Coşkun, kanser hastalığının dünya genelinde artmaya devam ettiğini belirtti.

Dernek Başkanı Mualla Coşkun, Kanser Barış Derneğinin 2017 yılında kurulduğunu belirterek kanser hastalığına yakalanan kişilerin en büyük destekçilerinin aile ve yakın çevreleri olduğunu söyledi.

KANSERİ YENDİ, KANSER HASTALARINA DESTEK OLUYOR!

Rahim ve tiroid kanserine yakalandıktan sonra gördüğü tedavi ve ailesinin desteğiyle sağlığına kavuşan Coşkun, kanser hastalarına destek oluyor.

Mualla Coşkun, şöyle konuştu:

“Bu hastalıkta önemli olan hastanın moral ve motivasyonu. Hastanın bu süreçte moralinin yüksel olması çok önemli. Bu hastalıkla mücadele eden hastalara tavsiyem hobi edinmeleri. Kafalarını sürekli meşgul etsinler. Resim yapsınlar, müzikle ilgilensinler. Bu süreçte hobi edinmek birçok hastanın moral ve motivasyonunu artırıyor.”

HASTA SAYISI ARTIYOR!

Hastalığın dünya genelinde artmaya devam ettiğini vurgulayan Coşkun, kanser hastalığının en sık görülen ölüm nedeni olduğunu söyledi.

Mualla Çoşkun, erken teşhisin öneminden bahsederek, “Bu hastalıkta erken teşhis çok önemli. Hastalık vücuda yayılmadan önce bunun teşhis edilmesi çok büyük önem arz ediyor. Önemli oranda hasta da zamanında teşhis ve tedaviye erişemiyor.” diye belirtti.

"KANSER HASTASI FİZİKSEL VE DUYGUSAL OLARAK YIPRANIYOR!"

Kanser hastalığının hastaları fiziksel ve duygusal olarak yıprattığını belirten Çoşkun, şunları kaydetti:

“Bu yüzden dernek olarak kanser hastalarına elinden geldiğimce yardım etmeye çalışıyorum. Dernek olarak, birçok etkinlik düzenliyoruz. Kanser hastalığının farkındalığının artması için dernek olarak birçok çalışma yürütüyoruz. Örneğin; ben anahtarlık gibi hediyelik eşyalar üretiyorum. Ürettiğim bu hediyelik eşya ürünlerini kanser hastası çocuklara hediye ediyorum. Yani elimizden geldiğince bu süreçte kanserli bireylerin yanında olmaya çabalıyoruz.”

Mualla Coşkun, kanserin en çok görülen türleri erkeklerde akciğer, prostat, kolorektal, mide ve karaciğer, kadınlarda ise meme, kolorektal, akciğer, rahim ağzı ve tiroit olduğunu da sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri