Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti, içinden 26 kiloluk tümör çıktı!

Trabzon'da Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen bir ameliyat, tıp literatürüne geçmeye aday bir başarıya imza attı. 64 yaşındaki H.O., karın ağrısı ve yürüme güçlüğü şikayetiyle hastaneye başvurduğunda, karnında 26 kilogram ağırlığında bir tümör olduğu belirlendi.

Genel Cerrahi Bölümü Uzmanı Opr. Dr. İsmet Çelik ve Gastroentereloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Aydın Aktaş liderliğindeki ekip, hastayı muayene ettiklerinde durumu ciddiyetle değerlendirdi. Yapılan ultrason ve tomografi tetkikleri, kitle hakkında detaylı bilgi sağladı. Hastanın geçmişinde beyin damar tıkanıklığı ve kalp sorunları olması nedeniyle, operasyonun riskleri büyük bir titizlikle göz önünde bulunduruldu.

Opr. Dr. Çelik, "Ameliyat sırasında karnında büyük bir gerginlik yaratan kitlenin, çevre dokularla bağlantılı olduğunu gördük. Ameliyat yaklaşık iki saat sürdü ve tümörün sol böbrekten kaynaklandığını tespit ettik." dedi.

Ameliyat sonrası hastanın sağlık durumunun iyi olduğu bildiren Dr. Çelik, bu tür devasa tümörlerin genellikle kadınlarda görüldüğünü ancak bu hastanın erkek olmasının dikkat çekici bir durum olduğunu vurguladı.Dr. Çelik, "Bu boyuttaki bir kitlenin alınması, Türkiye ve dünya literatüründe bir ilki temsil edebilir." diye konuştu.

Hastanın durumunu kontrol eden Doç. Dr. Aktaş ise, "Daha önce benzer operasyonlar gerçekleştirdik ama bu kadar büyük bir tümörle ilk kez karşılaştık. Hastanın gecikmiş başvurusunun sonucu bu devasa boyutlara ulaşmasıydı." ifadelerini kullandı.

Ameliyat, hem hasta için hem de doktorlar için oldukça ilginç bir deneyim olarak kayıtlara geçti. H.O., şimdi sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri