Kış mevsiminde neden güneş kremi kullanılır?

Birçok kişi güneş kremlerini yaz mevsiminde kullanıp kış mevsiminde ise ihmal ediyor. Soğuk havalarda da kullanılması tavsiye edilen güneş kremi ile ilgili ayrıntıları sizler için araştırdık...

Güneş kremi kullanımı yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte daha çok tercih ediliyor. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak adına kullanılan güneş kremi kış ayları geldiği zaman çoğu zaman cilde uygulanmıyor. Uzmanlar güneş kreminin kullanımı konusunda vatandaşları uyarıyor.

KANSER RİSKİNİ ORTADAN KALDIRIN

Uzmanlar, güneş kreminin yalnızca yaz aylarında değil kış aylarında da uygulanması gerektiğini belirtiyor. Sadece yaz mevsiminde değil kış mevsiminde de güneşten yansıyan UV ışınları cilde zarar veriyor. Bu sebeple, güneş kremi, UVB ve UVA gibi zararlı ultraviyole (UV) ışınlarına karşı koruma sağlıyor. Özellikle dağlarda, kar yüzeyi güneş ışınlarını yansıtarak cilde daha fazla etki etmesine sebep olabiliyor.

Güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak, cilt kanseri riskini artırıyor. Bu nedenle, güneş kremi kullanmak sadece güneşlenme amacıyla değil, aynı zamanda cilt kanseri riskini azaltmak için de önemli bir rol oynuyor. Cilt kanseri riskini azaltmak adına yaz kış güneş kremi kullanmak etkili bir koruma için hayati önem taşıyor.

Uzmanlar, UV ışınlarının, cildin erken yaşlanmasına neden olduğunun da altını çiziyor. Güneş kremi kullanmak, cildi güneşin zararlı etkilerinden koruyarak erken yaşlanmayı önlüyor.

Güneş kremi kullanımının bir başka olumlu etkisi de cilt renk tonunu eşitlemesi. UV ışınları, ciltte lekelenmelere ve pigmentasyon sorunlarına neden olabiliyor. Kış aylarında da güneş kremi kullanmak, cildi bu tür sorunlardan koruyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri