Kış mevsiminin lezzeti: Salep

Kış aylarının vazgeçilmez içeceği salep, bir tür orkide kökünden elde edilen ve sıcak süt ile karıştırılarak yapılan bir içecek. Salebin, besleyici ve lezzetli olmasının yanı sıra, sağlığa da birçok faydası bulunuyor.

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Salep, genellikle orkide familyasından gelen bitkilerin köklerinin öğütülmesiyle elde edilen bir toz olarak karşımıza çıkıyor. Salep, özellikle soğuk kış aylarında sıcak içeceklerin yapıldığı ve geleneksel olarak tüketildiği birçok kültürde biliniyor.

SALEBİN FAYDALARI NELERDİR?

Kalsiyum açısından zengin. Salep, süt ile birleştiğinde kalsiyum oranı daha da artıyor. Bu sayede kemik gelişimine katkı sağlıyor ve kemik erimesini önlemeye yardımcı oluyor.

Sindirim sistemini düzenliyor. Salep, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayarak kabızlığı gidermeye yardımcı oluyor.

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Salep, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı oluyor.

Soğuk algınlığına iyi geliyor. Salep, içerdiği mucilaj sayesinde boğazı yumuşatarak öksürüğü ve balgamı azaltmaya yardımcı oluyor.

Stresi azaltıyor. Salep, içerdiği triptofan maddesi sayesinde stresi azaltmaya yardımcı oluyor.

Salep, genellikle tarçın ile birlikte tüketiliyor. Tarçın da salebin lezzetini ve faydalarını artıran bir baharat.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri