Kokteyl serumlar tehlikeli mi? Uzmanlar uyarıyor!

Ünlü Şarkıcı Metin Arolat'ın ani ölümü, kokteyl serumunu yeninden gündeme getirdi.Son dönemde birçok kişi tarafından keyfi olarak kullanılan bu serumlar, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Ünlü sanatçı Metin Arolat'ın ani ölümü, kokteyl serumların sağlık üzerindeki tehlikelerini yeniden gündeme getirdi. Son dönemde birçok kişi tarafından keyfi olarak kullanılan bu serumlar, evde siparişle dahi temin edilebiliyor. Fiyatlarının 100 bin TL’ye kadar çıkabilmesi, bu uygulamaların ne denli popüler hale geldiğini gösteriyor.

KOKTEYN SERUMLARI TEHLİKELİ Mİ?

Son dönemde glutatyon, yüksek doz C vitamini, B vitaminleri, ağrı kesiciler ve doktor reçetesi gerektiren antibiyotikler gibi maddelerin bir arada sunulduğu kokteyl serumlar, damar içi uygulamalarla popülerlik kazanıyor. Ancak bu uygulamalar, ciddi sağlık riskleri taşıyor. Ancak bu serumların kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kokteyl serumların bilinçsiz bir şekilde uygulanması, alerjik reaksiyonlardan kalp durmasına kadar çeşitli tehlikelere yol açabilir. Uygulamalar genellikle yeterli tıbbi denetim olmadan yapıldığından, risk faktörleri artıyor.

İnternet ve sosyal medya fenomenlerinin etkisiyle yaygınlaşan bu serum uygulamaları, sadece hemşireler tarafından denetlenen sağlık kabinlerinde değil, evlerde, yoga-pilates stüdyolarında, hatta kuaför ve güzellik merkezlerinde de gerçekleştirilebiliyor. Bu durum, sağlık açısından ciddi tehditler oluşturmakta ve hastaların güvenliğini riske atıyor.

UZMANLAR UYARIYOR: UZAK DURUN!

Uzmanlar, bu tür uygulamalardan uzak durulması gerektiğini vurguluyor. Serum tedavilerinin mutlaka uzman gözetiminde ve uygun sağlık koşullarında gerçekleştirilmesi gerekiyor. Uzmanlar, vatandaşları bu tür serumların uygulanmasından kaçınmaları ve yalnızca uzman gözetiminde, uygun sağlık koşullarında gerçekleştirilen tedavilere yönelmeleri konusunda uyarıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri