Lazerle göz çizdirmek riskli mi?

Teknoloji ve sağlık alanının her geçen gün gelişmesiyle birlikte artık birçok sağlık sorununda çözüm bulunuyor. Bunlardan biri de lazerle göz çizdirme ameliyatı... Gözdeki görme kusurlarını iyileştirmek, kontak lens veya gözlük kullanımından kurtulmak isteyen kişilerin kendi isteğine bağlı olarak yapılan göz ameliyatıdır. Bu ameliyatta riskler nelerdir, kimler yaptırabilir? İşte detaylar…

Gözde miyop, astigmat, hipermetrop gibi görme kusurları olan kişiler gözlük veya kontak lens kullanmaktan kurtulmak için çareyi lazerle göz çizdirme ameliyatında buluyorlar. Son zamanlarda yoğun ilgi gören bu ameliyat tıpta refraktif cerrahi işlemi olarak geçiyor.
Son yıllarda hastalar tarafından yoğun ilgi gören lazerle göz çizdirme ameliyatı yeni bir tedavi yöntemi değil aksine 1990 yıllarında başarılı sonuçlar doğurdu.

LAZER TEDAVİSİNDE 13 FARKLI YÖNTEM BULUNUYOR

Lazer tedavisinde 13 farklı yöntem bulunuyor. Gözde ki kusur ve şikayete bağlı olarak doktorlar tarafından en uygun tedavi yöntemi seçilir. Öncesinde yaklaşık bir buçuk saat süren bir muayene süreci oluyor. Lazer tedavisi bir göz için ortalama 4-5 dakika sürer. Acı veya ağrı hissedilmez bu yüzden hastaların sakin olması ve doktorun talimatlarına uyması gerekiyor.

KİMLER LAZERLE GÖZ ÇİZDİREBİLİR?

Lazer tedavisinde bir yaş sınırlandırması bulunuyor. Hastanın en az 18 yaşında olması gerekiyor. Hamile veya emzirme döneminde olmaması, diyabet veya romatizma hastalığı olmayan kişiler lazer tedavisi olabiliyorlar. Bunun dışında ise kornea kalınlığı uygun ve göz dereceleri yüksek kişiler olabilir.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam ve Sağlık Haberleri