Amasya'ya gönül borcunu ödüyor; kadınlara örnek oluyor

Öksüz Bırakıp Gittiniz, Amasya Sevdası kitaplarının yazarı Müzeyyen Keskin, memleketi Amasya’nın tüm güzelliklerini şiirlerinde anlatıyor. Keskin, “Amasya’yı seviyorum. Doğduğum şehre gönül borcum var. Onu ödemeye çalışıyorum. Amasya’nın güzelliklerini anlatmaya çalışıyorum.” dedi.

ÖZEL HABER:ESRA SARI

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin, 19’uncu Ankara Kitap Fuarı'nı ziyaret etti.

Ali Çetin, Öksüz Bırakıp Gittiniz, Amasya Sevdası kitaplarının yazarı Müzeyyen Keskin ile sohbet ederek, başarılar diledi.

Yazar- şair Keskin, anadolugazete.com.tr’ye yaptığı açıklamada, 1980 yılında şiir yazmaya başladığını ve anı- şiir kitaplarının bulunduğunu ifade etti.

Edebiyata hep ilgi duyduğunu dile getiren Keskin, “Yakınımı kaybettim, bu kayıp beni çok etkiledi. Çok üzüldüm. O günden sonra şiir yazmaya başladım. Sonra da şiir yazmaya devam ettim.” dedi.

AMASYA ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR

Memleketinin Amasya olduğunu belirten Keskin, Amasya’nın çok özel bir şehir olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

“Amasya’mız çok özel bir şehir. Amasya birçok ilklere imza atan bir şehir aynı zamanda. Amasya’yı seviyorum. Doğduğum şehre gönül borcum var. Onu ödemeye çalışıyorum. Amasya’nın güzelliklerini anlatmaya çalışıyorum.”

Keskin, 19’uncu Ankara Kitap Fuarına ilişkin ise, “Fuarların her şehirde düzenlenmesi gerekiyor. Çünkü insanların tek buluşma noktaları fuar alanları. Bu anlamda festival ve fuarlar çok önemli.” diye konuştu.

“ÜRETEN KADINLARA İHTİYACIMIZ VAR”

Şair Müzeyyen Keskin, son olarak kadınlara seslenerek, şunları söyledi:

“Kadınlar evde boş oturmasınlar. Evlere kadınlar kendilerini kapanmasınlar, üretsinler. Mutlaka her insanın yapabileceği bir şeyler vardır. En basitinden kadınlar evde takı tasarımı yapabilir. Üreten kadınlara ihtiyacımız var. Kadınlar kendi yeteneklerini keşfetsinler. Kadınlar güçlü ve ayakta durmak zorunda.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Yaşam ve Sağlık Haberleri