Mezoterapi nedir ve nasıl yapılır?

Birçok kişi, mezoterapinin nasıl yapıldığını merak edip araştırıyor. Cilt ve saç tedavisinde kullanılan bir tıbbi bir işlem olarak ifade ediliyor. Peki, mezoterapi nasıl yapılır? İşte detaylar…

Cilt altına ince iğneler aracılığıyla özel bir karışım enjekte edilerek yapılan bir işlem. Mezoterapi, çeşitli cilt sorunlarını tedavi etmek veya saç uzatmak amacıyla yapılıyor. Ciltteki yaşlanma belirtilerini azaltmak için, cilt tonunu düzeltmek ve cildin sıkılığını artırmak, selülit görünümünü azaltmak, saç dökülmesinin önüne geçmek, için kullanılıyor.

MEZOTERAPİ NASIL YAPILIR:

  • İlk olarak, bir doktor veya uzman, hastanın ihtiyaçlarını ve cilt veya saç sorunlarını değerlendirmek için bir görüşme yapılır. Sorunlar belirlenir.
  • Tedavi alanı temizlenir ve genellikle bir anestezik krem uygulanır.
  • Özel bir mezoterapi karışımı (genellikle vitaminler, mineraller, amino asitler ve diğer biyoaktif maddeler içerir) ince iğnelerle cilt altına enjekte edilir. İğneler cilt yüzeyinin altına, problemli bölgeye doğru derinleşir.

  • Mezoterapi seansları genellikle 20-30 dakika sürer ve hasta hemen günlük aktivitelerine dönebilir.
  • Mezoterapi sonuçları genellikle birden fazla seans gerektirebilir. Seans sayısı ve aralıkları, tedavi amacına ve hastanın özel durumuna bağlı olarak değişebilir.

Mezoterapi, kişinin cilt veya saç sorunlarına bağlı olarak farklı sonuçlar verebilir. Ayrıca, herhangi bir yan etkisi veya riski olabileceğinden, bu prosedürü yaptırmadan önce bir uzmana danışmak önem arz ediyor.

Mezoterapiyi kanama bozukluğu, deri enfeksiyonu, diyabet, kalp hastalığı, hamilelik ve emzirme döneminde olan kişilerin uygulamamaları öneriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri