Muzun faydaları saymakla bitmiyor: Kan şekerini dengeliyor, tok tutuyor

Her mevsim tüketilebilen muz, böbrek taşlarından vitamin eksikliklerine, kanserden ülser hastalığına kadar birçok sağlık sorununa karşı etkili. Diyet listelerinin vazgeçilmezi olan muzun sağlığa sayısız faydası bulunuyor.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Muz, her yaştan insanın sevdiği bir meyve olarak iyi bir vitamin kaynağıdır. Kan şekerini dengeleyici özelliği ve sindirim sistemini düzenleyici etkisiyle bilinir. Aynı zamanda antioksidan özellikleri sayesinde sağlıklı bir yaşam için önemli bir besindir. Tokluk hissi verdiği için diyetlerde de rahatlıkla tüketilebilir.

MUZUN SAĞLIĞA FAYDALARI

Muz, vitamin deposu olmasının yanı sıra, ezilerek mama haline getirilebildiği için bebekler için de ideal bir besindir. Muzun diğer faydaları arasında ishalin durdurulması, sindirim ve bağırsak sağlığının iyileştirilmesi, aktivite sonrası enerji eksikliğinin giderilmesi, kalp sağlığının korunması, cildin sağlıklı ve genç görünmesini sağlama ve tok tutma özellikleri bulunmaktadır.

MUZUN İÇERDİĞİ VİTAMİNLER VE MİNERALLER

Takvim gazetesinin haberine göre, muz zengin miktarda kalori, protein, sodyum, potasyum, magnezyum, A, E, K ve C vitaminleri içerir. Bu içerikler sayesinde tansiyonu düzenler, böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur, enerji verir, ülser hastalığına iyi gelir, kanserden korur ve kemikleri güçlendirir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri