Okula başlayan çocuklar için beslenme önerileri

​​​​​​​Okulların açılmasına günler kala, çocukların sağlıklı beslenmesi konusu da gündeme geldi. Beslenme Uzmanı Dyt. Dilem İrkin, kahvaltı yapamayan çocuklar için beslenme çantasında bulunması gerekenleri ve sağlıklı beslenme ipuçlarını paylaştı.

Dyt. Dilem İrkin, kahvaltının çocukların zihinsel gelişimi için hayati önem taşıdığını vurguladı. Çocukların 8-10 saatlik açlık sürecinden sonra besin almadan okula gitmelerinin öğrenme ve odaklanma problemlerine yol açabileceğini belirtti.

BESLENME ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Çocukların okula giderken yanlarına sağlıklı alternatifler koymanın önemine değinen İrkin, “Beslenme çantasına mutlaka sağlıklı bir sandviç, mevsim meyveleri, kuru üzüm ve ceviz ekleyin” önerisinde bulundu. Ayrıca, çantadaki yiyeceklerin akmayacak, kokmayacak ve bozulmayacak şekilde seçilmesi gerektiğini belirtti.

KURU ÜZÜM VE CEVİZİN ÖNEMİ

Dyt. İrkin, kuru üzümün çabuk enerji sağlayan bir besin kaynağı olduğunu vurgularken, cevizdeki omega-3 yağ asitlerinin çocukların beyin gelişiminde ve motor becerilerinde etkili olduğunu ifade etti. "Bir avuç kuru üzüm ve ceviz, çocuklar için sabah kahvaltısında iyi bir alternatif olabilir" dedi.

PAKETLİ ÜRÜNLERDEN UZAK DURULMALI

Öğle yemeklerinde paketli gıdalardan uzak durulması gerektiğinin altını çizen İrkin, "Eğer okulda yemek verilmiyorsa, sandviç ya da tost gibi daha sağlıklı alternatifler tercih edilebilir. Protein kaynaklı besinler, sebze ve yoğurt da öğünlere eklenmeli" şeklinde konuştu.

AKŞAM YEMEKLERİNDE TENCERE YEMEKLERİ

Dyt. İrkin, akşam yemeklerinde mevsim sebzelerinin ve protein kaynaklı tencere yemeklerinin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. “Akşam yemeğinde, kilo problemi yoksa pilav, makarna gibi karbonhidratlar da uygun miktarda tüketilebilir” diyerek önerilerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri