Organ bağışı yine hayat kurtardı!

Mardin’de yaşayan 18 yaşındaki Emrah İlhan, 10 yıldır mücadele ettiği karaciğer rahatsızlığını dayısından yapılan organ nakliyle geride bıraktı.

18 yaşındaki Emrah İlhan'ın anne ve babasının nakil için uygun bulunmaması üzerine, dayısı Sadık Akyol'un bağışladığı karaciğer sayesinde sağlığına kavuştu.

KARACİĞER NAKLİ UMUT OLDU

Uzun yıllardır çeşitli merkezlerde şifa arayan Emrah İlhan’a son olarak karaciğer yetmezliği teşhisi kondu. Ailesiyle birlikte İstanbul’daki Biruni Üniversite Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvuran İlhan, burada gerçekleştirilen tetkiklerin ardından annesi ve babasının karaciğerlerinin nakil için uygun olmadığı haberini aldı. Ancak umudunu yitirmeyen İlhan’a, dayısı Sadık Akyol’un karaciğeriyle hayat verildi. Nakil, Biruni Üniversite Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Halil Erbiş tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

“NAKİLDEN BAŞKA ŞANSI YOKTU”

Operasyon hakkında bilgi veren Doç. Dr. Halil Erbiş, “Hastamız son dönemde gözlerinin ve vücudunun sararması üzerine hekimlere başvurdu. Yapılan tetkiklerde karaciğer yetmezliği tanısı konuldu ve nakilden başka bir şansının kalmadığı belirlendi. Dayısından alınan karaciğerin nakliyle hastamız artık sağlığına kavuştu.” dedi.

Erbiş, hem dayının hem de yeğenin normal bir hayat süreceğini belirterek, Emrah İlhan’ın kontrol altında kullanacağı ilaçlarla sağlıklı bir birey olarak yaşamına devam edeceğini ekledi.

ORGAN BAĞIŞININ ÖNEMİ

Doç. Dr. Halil Erbiş, organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Karaciğer ve böbrek nakillerinin kadavradan yapılması en ideal olanıdır. Ancak ülkemizde organ bağışı yetersiz olduğu için canlıdan yapılan nakiller çok daha yaygın. Beyin ölümü gerçekleşen yakınlarımızın organlarını bağışlamakta çekinmemeliyiz. Bugün başkalarının ihtiyacı olan organlara yarın biz de ihtiyaç duyabiliriz.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri