Ramazan ayının müjdecisi güllaç, iftar sofralarının olmazsa olmaz tatlısı olarak tezgahlardaki yerini aldı. Oruç tutanlar tarafından hafifliği ve lezzeti nedeniyle sıkça tercih edilen güllaç, ramazan ayında yoğun bir talep görüyor.
MALİYETLER ARTTI!
Ceviz, fındık gibi kuruyemişlerle zenginleştirilip, nar ve Antep fıstığı ile süslenen güllaç, geçen yıl kilogram başına 200 lira fiyatla satılırken, bu yıl fiyatı 300 liraya yükseldi.
Ramazanın özel tatlısı güllacı evde hazırlamak isteyenlere yönelik önerilerde bulunan Bursa Tatlıcılar Odası Başkanı Necip Daş, güllaç yapımının püf noktalarını anlattı.
GÜLLAÇ YAPMANIN PÜF NOKTASI?
Daş, güllacın hafif ve sütlü bir tatlı olduğu belirterek, ramazanda sıkça tercih edildiğini dile getirdi. Ramazanın vazgeçilmez lezzetinin güllaç olduğunu belirten Daş, tatlının süt ve şeker kaynatılarak hazırlandığını aktardı. Daş, "Güllacın en önemli püf noktası, sütün doğru seviyede kaynatılmasıdır. Süt ne kadar iyi kaynatılırsa, güllaç yaprakları o kadar iyi yumuşar. Yapraklar süt ile ıslatılıp tepsiye serilir. İçerisine dileyen fındık ya da ceviz ekleyebilir. Süsleme için nar ve Antep fıstığı kullanılır."
Geçen seneki fiyatımız kilo başı 200 liraydı, bu sene ise maliyet artışları sebebiyle 300 lira olarak belirlendi”