Sağlığın 'sigortası' attı, fahiş fiyatlar vatandaşı caydırdı!

Özel sağlık sigortasındaki fahiş fiyatlar vatandaşları gözle görülür derecede zorluyor. Özel hastanelerden yararlanmayı sağlayan özel sağlık sigortası, döviz kurundaki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle cep yakar hâle geldi.

Özel sağlık sigortası, bireylerin özel sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için bir sigorta poliçesi satın aldığı bir tür sigorta olarak karşımıza çıkıyor. Bu tür sigorta, genellikle devlet sağlık hizmetlerinin kapsamı dışında kalan özel sağlık hizmetlerini ve tedavilerini kapsıyor. Özel sağlık sigortası, acil durumlar, ameliyatlar, muayene ve tetkikler gibi çeşitli sağlık hizmetleri için mali koruma sağlıyor.

YÜKSEK ENFLASYON VE DÖVİZ ARTIŞI EN BÜYÜK SEBEP

Ancak, son zamanlarda özellikle 6 Şubat Depremi ve sonrasında gelişen süreçte, vatandaşların özel sağlık sigortası satın alması zorlaştı. Yüksek enflasyon, döviz kurundaki artış bu duruma sebep olan en önemli etkenler arasında yer alıyor.

Bu duruma, hastanelerin belirlediği fiyatlar da eklenince ücretlerde ciddi bir artış yaşandı. Özellikle tedavi ücretlerine, ameliyatlara yapılan zamlar sigorta şirketlerinin de fiyatlarının yukarı yönde değişmesine sebep oldu. Uzmanlar, özel sağlık sigortalarında her yıl meydana gelen fiyat artışlarının yabancı hasta sayısının artmasından da kaynaklanabileceğini vurguluyor. Yabancı hasta talebinin artması ücretlendirmeyi artırdığı için genel olarak vatandaş sigorta yaptırma konusunda geri adım atıyor.

İŞTE 2024 FİYATLARI...

Özel sağlık sigortalarında yaş arttıkça sigortanın maliyeti de artıyor. Ortalama 30 ve 35 yaş aralığındaki bireyler için yapılacak olan sağlık sigortası, '14- 15 bin TL'ye denk geliyor. 2 kişilik bir ailenin ortalama fiyatı indirimsiz olarak 40 bin TL ile ücretlendirilirken, aile indirimi ile birlikte 30 bin TL'ye kadar düşebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri