Sağlık çalışanı değersizleştiriliyor

Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalışan sağlık personeli, mesleklerinin saygınlığını ve mesleki doyumlarını korumak için gerekli düzenlemelerin ve denetimlerin acilen yapılmasını istedi.

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Sağlık Bakanlığı önünde bir araya gelen Türk Hemşireler Derneği, HEP-SEN, Genel Sağlık İş, SES, Öğrenci Hemşireler Derneği ve Türk Hemşireler Derneği Öğrenci Komisyonu mensupları, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın teknikerlerin diğer sağlık alanlarında da çalışabilecekleri açıklamasına tepki göstermek için bir basın açıklaması düzenledi.

Türk Hemşireler Derneği Başkanı Azize Atlı Özbaş Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gönderilen ortak mektubu okudu.

Mektupta şu ifadelere yer verildi:

"Sağlık meslek mensupları bugün Sağlık Bakanlığı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla sağlıkta istihdam ve mesleki değersizleştirmeyle karşılaşıyor. 'Mesleklerinin saygınlığını ve mesleki doyumlarını korumak için gerekli düzenlemelerin ve denetimlerin acilen yapılmasını talep ediyoruz.' Bu açıklamanız, atanamayan sağlık çalışanı sorununu çözmediği gibi sağlık çalışanlarını yine karşı karşıya getirdi. Hassas bir dengede, zorlukla, tekrar inşa etmeye çalıştığımız iş barışını bir kez daha yıktı. Bu açıklamada, iş alanları son derece özelleşmiş sağlık çalışanlarına yapılacağını söylediğiniz kolaylık, mesleki eğitimi göz ardı etmiyor mu? Ticari kaygıların ön planda olduğu kurum ve kuruluşlarda ucuz iş gücü kaygısıyla, her alanda herkese her işi yaptırmanın, emek sömürüsünün yolunu açmıyor mu? Hem halkın hem de çalışanın sağlığını riske atmıyor mu?"

"MEZUN OLMAKTAN KORKUYORUZ"

“Bu açıklamanız bize dört yıl emek verdiğimiz hemşirelik eğitiminin nasıl göz ardı edildiğini, herkesin her işi her alanda yapmasının yolunun nasıl açılacağını gösterdi. Mezun sağlık çalışanları arasında hepimizin gözleri önünde bir kez daha yaşanan çatışma, hepimizin hayali olması gereken mezuniyet sonrasına ve çalışma yaşamına dair ciddi kaygı yaşamamıza yol açtı. Atanamama, asgari ücretle özel bir kuruluşta çalışmak zorunda kalma, atansak bile mesleki çatışmaların ortasında kalma, mobbinge maruz kalma, insani olmayan saat ve sürelerde aşırı iş yükü altında ezilme gibi gözlemlerimiz bizleri adeta mezun olmaktan korkar duruma getirdi."

Bu taleplerin ardından, kurumların üyeleri tarafından tüm ülkeden toplanan mektuplar Sağlık Bakanlığı önüne bırakıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri