Sahte kozmetik ürünler zehir saçıyor: Bu tuzağa düşmeyin

Son yıllarda sahte kozmetik ürünlerinin piyasada hızla yayılması sağlık risklerini artırıyor. Uzmanlar, sahte kozmetiklerin genellikle düşük kaliteli ve zararlı kimyasallar içerdiğini, kullanımının ise cilt sağlığına büyük tehdit oluşturduğunu söylüyor.

ÖZEL HABER: MURAT BÖLÜK

Cilt bakımı, makyaj malzemeleri ve parfümler gibi kozmetik ürünlerinde sahtecilik yaygınlaşıyor. Ancak sahte ve kalitesiz ürünler sağlık için büyük bir tehdit oluşturuyor. Sosyal medyada sahte ojelerin yapılışını gösteren bir video bu ürünleri kullananların karşılaşabileceği tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Uzmanlar da bu ürünlerin kullanımının, alerjik reaksiyonlara, cilt tahrişlerine ve daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceği yönünde uyarılarda bulunuyor.
Sosyal medya ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde sahte ürünlerin satışı yaygınlaşıyor. Gerçeği ile birebir benzerlik gösteren bu ürünler hakkında konuşan uzmanlar, oje gibi sahte ürünlerin genellikle düşük kaliteli ve sağlık standartlarına uygun olmayan kimyasallar içerdiğini belirtiyor. Sahte kozmetiklerin içeriklerinin kontrol edilmediğini ve sağlık standartlarına uygun olmadığını vurgulan uzmanlar, içerdiği kimyasalların, ciltte uzun vadeli sorunlara neden olabileceğini, hatta bazı durumlarda kanser riski taşıyabileceğini belirtiyor.

Tüketimin büyümesinin, güvensiz kozmetik ürünlerin artmasına neden olduğunu bildiren Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, "Tüketimin bu kadar büyümesi, güvensiz kozmetik ürünlerin de artmasına neden oluyor. Bilinen en ünlü kozmetik markalarının dahi sahteleri internette satılabiliyor. İnternet gibi ortamlarda çok sayıda kalitesiz, sahte ürünün olması ve tüketicilerin bu ürünleri kullanıp zarar görmesi bizleri son derece endişelendiriyor." ifadelerini kullandı.

Sahte kozmetik ürünleri ile ilgili şüpheleri olan tüketicilerin, yetkililere başvurarak şikayetlerini iletmeleri ve gerekli önlemlerin alınmasını sağlamaları önem taşıyor. Tüketicilerin sağlık ve güvenliğini korumak için bu tür ürünlerle ilgili farkındalıklarının artırılması büyük önem taşıyor. Tüketiciler, satın aldıkları ojelerin orijinal olup olmadığını anlamak için ürünlerin ambalajında yer alan üretim bilgilerini ve bar kodlarını kontrol edebilir. Ayrıca, tüketiciler resmi distribütörler ve markaların onaylı mağazaları tercih edilmelidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri