Şifa kaynağı alıç, kalp sağlığına iyi geliyor!

Alıç meyvesi, sağlık açısından birçok fayda sağlayan besleyici bir meyve. Faydalarından dolayı geleneksel tıp alanında yüzyıllardır kullanılmakta. Alıç meyvesi hem taze hem de kuru olarak tüketilebiliyor. İşte detaylar…

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Alıç meyvesi, tıbbi amaçlar için de kullanılabiliyor. Alıç meyvesi çayı, alıç meyvesi kapsülü veya alıç meyvesi ekstraktı gibi çeşitli formlarda satılıyor.

Alıç meyvesi, ekşi bir tada sahip. Çiğ olarak veya reçel, marmelat, şurup, sirke gibi çeşitli şekillerde tüketilebiliyor. Bu meyvenin, güçlü antioksidan özelliklere sahip olduğu biliniyor ve kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı oluyor. Ayrıca, alıç meyvesi kan basıncını, kolesterolü düşürüyor ve hafızayı güçlendiriyor.

Alıç meyvesinin bazı yan etkileri mevcut, ancak bazı kişilerde mide bulantısı, kusma veya ishal gibi sorunlara neden olabiliyor.

ALIÇ MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?

  • Kalp ve damar sağlığını korumaya yardımcı olur.
  • Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.
  • Kolesterolü düşürmeye yardımcı olur.
  • Hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Stresi azaltmaya yardımcı olur.
  • Uyku kalitesini iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

Alıç meyvesi hem taze hem de kuru olarak tüketilebiliyor. Taze alıç meyvesi, haziran-ağustos aylarında hasat ediliyor. Kuru alıç meyvesi ise, taze alıç meyvelerinin güneşte veya fırında kurutulmasıyla elde ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri