Skolyoz hastaları için umut!

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öncülüğünde başlatılan "Skolyoz Hastalığını Analiz ve Takip Edebilen Giyilebilir Cihaz" başlıklı proje, TÜBİTAK'tan 900 bin TL destek kazandı. Proje, Skolyoz hastaları için umut oldu.

TÜBİTAK 1812-Yatırım Tabanlı Girişimcilik Programı (BiGG) 2024-1 Çağrısı sonuçları açıklandı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Teknopark A.Ş.'nin uygulayıcı kuruluş olarak yer aldığı Girişimci Rampası Konsorsiyumu'nun koordinasyonunda yürütülen programda, Niğde Teknopark A.Ş. aracılığıyla başvuru süreci tamamlanan girişimcinin projesi 900 bin TL destek almaya hak kazandı.

Niğde Teknopark A.Ş. girişimcisi Şule Söylemezoğlu'nun yürütücülüğünü yaptığı "Skolyoz Hastalığını Analiz ve Takip Edebilen Giyilebilir Cihaz" başlıklı projeyle Skolyoz hastalarına tedavi süreçlerinde büyük bir yenilik ve kolaylık sağlanması amaçlanıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, projeye verilen bu desteğin, bölgedeki girişimcilik ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sunacağını belirterek, “Projenin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni eder, Teknopark Girişimcimiz Şule Söylemezoğlu Hanımı bu başarısından dolayı tebrik ederim” dedi.

SKOLYOZ NEDİR?

Bir çeşit omurga eğriliği olan Skolyoz'un nedeni kesin olarak bilinemiyor. Bilim insanları genetik olduğunu bildiriyor.. Kızlarda görülme oranı erkeklere oranla 10 kat daha fazla olan Skolyoz'un tedavisi erken tanıyla mümkün.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri