ÖZEL HABER: CANSU BALOĞLU
Soğuk havalarda hastalıklardan korunmak için her çeşit vitamini içeren gıdaları tüketmek gerekiyor. Bu sayede vücut direnci artıyor ve olası bir hastalık durumu da kolayca atlatılıyor. Soğuk havalar için içimi keyifli ve vücudu ısıtan çeşitli kış çayı tarifleri hem hastalıklardan koruyor hem de lezzetleriyle damakları şenlendiriyor...
ZENCEFİLLİ ÇAY:
Kaynamış suya zencefil, limon ve çayı ekleyin. 5-7 dakika demlenmeye bırakın. Ardından bal ekleyip karıştırarak içebilirsiniz.
- 1 dilim taze zencefil
- 1 dilim limon
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çay kaşığı yeşil çay veya siyah çay
TARÇINLI ELMA ÇAYI:
Elmayı, tarçını ve çayı kaynar suya ekleyip 10 dakika demlenmeye bırakın. Süzüp içmeden önce biraz bal ekleyebilirsiniz.
- 1 adet rendelenmiş elma
- 1 çubuk tarçın
- 1 çay kaşığı siyah çay veya yeşil çay
ADAÇAYI VE NANE ÇAYI:
Kaynar suya adaçayı ve naneyi ekleyin, 7-10 dakika demlenmeye bırakın. Süzüp içerken bal ekleyebilirsiniz.
- 1 tatlı kaşığı kuru adaçayı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı bal (isteğe bağlı)
PORTAKAL-KARANFİL ÇAYI:
Portakal kabuğu, karanfil ve çayı kaynar suya ekleyip 5-7 dakika demlenmeye bırakın. Ardından süzüp içebilirsiniz.
- 1 adet portakal kabuğu (organik olmalı)
- 3-4 adet karanfil
- 1 çay kaşığı siyah çay veya yeşil çay
AHUDUDU-ZENCEFİL ÇAYI:
Ahududu, zencefil ve çayı kaynar suya ekleyin, 10 dakika demlenmeye bırakın. Süzüp içerken isteğe bağlı olarak bal ekleyebilirsiniz.
- Bir avuç ahududu (frozen da olabilir)
- 1 dilim taze zencefil
- 1 çay kaşığı yeşil çay veya siyah çay