Sonunda bu da oldu! Kediler yas tuttu!

ABD'nin Oakland Üniversitesinden araştırmacılar, kedilerin evde birlikte yaşadıkları diğer evcil hayvanların ölümüne nasıl tepki verdiklerini inceledi.

ÖZEL HABER: ALİ DEMİRASLAN

Araştırmada, 450'den fazla kedi sahibine, evdeki diğer evcil hayvanın ölümünden sonra kedilerinin davranışlarına dair sorular yöneltildi.

Elde edilen bulgular, kedilerin yas sürecine girdiğini ortaya koydu. Kedilerde, uyku bozuklukları, iştahsızlık ve sık sık miyavlama gibi belirtiler gözlemlendi. Ayrıca, yas tutan kedilerin daha fazla ilgi arayışında oldukları ya da günlük rutinlerinden uzaklaştıkları tespit edildi.

Araştırma, kedilerin birlikte yaşadıkları evcil dostlarıyla geçirdikleri süre arttıkça, onların ölümünden daha derin bir şekilde etkilendiklerini de gösterdi. Bununla birlikte, ölüme tanıklık etmelerinin veya evdeki diğer evcil hayvanların sayısının bu süreci etkilemediği belirtildi.

Bu çalışma, kedilerin genellikle antisosyal olarak nitelendirilmesine rağmen, onların duygusal bağlar kurabildiğini ve yas tutabildiğini gösteriyor. Araştırmanın bulguları, "Applied Animal Behaviour Science" dergisinde yayımlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri