Tansiyonu etkilemeyen tuz üretildi!

Hipertansiyon hastalarının gönül rahatlığı ile tüketebilmesi için sodyum miktarı yüzde 50 azaltılmış ve faydalı klorürler eklenmiş özel bir tuz geliştirildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, hipertansiyon hastaları için devrim niteliğinde bir buluşa imza attı. Kendi tansiyon sorunlarından ilham alarak yola çıkan Ercoşkun, sodyum miktarını yüzde 50 oranında azaltarak ve faydalı mineraller ekleyerek tansiyonu yükseltmeyen özel bir tuz geliştirdi. Bu yeni tuz, hem tansiyon hastalarının sağlıklı bir şekilde tüketebileceği hem de lezzet açısından normal tuzdan ayırt edilemeyecek bir ürün olarak dikkat çekiyor.

Doç. Dr. Ercoşkun, hipertansiyon sorunu nedeniyle piyasadaki mevcut tuzları tüketmekte zorlandığını fark ettikten sonra, daha sağlıklı bir alternatif geliştirme sürecine girdi. Geliştirdiği tuzun içeriğinde, sodyum miktarını yüzde 50 oranında azaltarak, geriye kalan kısmı potasyum klorür, magnezyum klorür ve kalsiyum klorür gibi sağlığa faydalı klorürler ile takviye etti. Ayrıca, demir, iyot, selenyum ve çinko gibi insan vücudu için elzem olan 6 minerali de bu tuza ekledi.

PİYASADAKİ TUZLARDAN FARKLI

Ercoşkun, bu özel formüllü tuzu hem kendisi hem de ailesi üzerinde test ettiğini ve olumlu sonuçlar aldığını belirtti. “Bu tuzu tüketmeye başladıktan sonra, tansiyonum daha düşük seviyelerde çıkıyor” diyen Ercoşkun, tuzun normal tuzdan ayırt edilemeyecek bir tada sahip olduğunu da vurguladı. Ürettiği tuzun piyasada bulunan benzer ürünlerden farkını anlatan Ercoşkun, “Piyasadaki sodyumu azaltılmış tuzlar genellikle sadece potasyum klorür ile takviye edilirken, ben bu tuzda birçok farklı klorür kullandım. Böylece, insan vücudu daha dengeli ve sağlıklı oluyor” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri