ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN
Üniversitelerin "Beslenme ve Diyetetik Bölümü" öğrencileri ile mezunları, her geçen gün endişe seviyelerinin arttığını belirtiyor. Gençler, lisans eğitimini tamamladıktan sonra iş bulma, çalışma ortamı ve mesleklerini nasıl icra edecekleri gibi birçok soru işaretiyle karşı karşıya kalıyor. Bu soru işaretlerine cevap olmak ve geleceğin meslektaşlarına iş fırsatı sunmak amacıyla Toprak Akademi'nin kurucusu ve Uzman Diyetisyen Nilayda Ovuz İçöz, bu yıl pilot uygulamasını gerçekleştirdiği ilk ekibini mezun ediyor.
YENİ MEZUN DİYETİSYENLERE İSTİHDAM SAĞLAMAK İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM
Torak Akademi yöneticileri, yılın başında Ankara'daki çeşitli üniversitelerden staj yapmaları için bir ekip kurarak süpervizörlük sürecini oluşturarak ekibiyle başarılar elde ediyor. Mesleği ustalarından öğrenen Nilayda Ovuz İçöz ve ekibi, bilimin rehberliğinde etik ilkeler doğrultusunda sürdürülebilir beslenmeyi öğretmek ve danışanlarına aktarmak için sabırsızlanıyor. Gelecek yıllarda da staj dönemi ve süpervizörlük süreci sonrası mesleki iş imkanları sunan bu akademi, beslenme ve diyetetik bölümünde farklı bir bakış açısı sunabilir.
Uzman Diyetisyen Nilayda Ovuz İçöz, meslektaşlarıyla birlik olma ve yeni mezunlara istihdam sağlama fikrini destekliyor. Ayrıca kendisi ve ekibi, güncel bilgilerle kendilerini sürekli yeniliyorlar. Mesleğe ışık tutan Uzman Diyetisyen Selahaddin Dönmez ve Prof. Dr. Tanju Besler gibi kıymetli hocalardan edindikleri bilgiler ve binlerce seans deneyimiyle yeni projelere imza atmak için hazırlanıyor.