Türk mutfağının önemli lezzetlerinden biri de Ahi pilavı

Kırşehir'de yüzyıllardır dağıtılan ve şifalı olduğuna inanılan Ahi pilavı, Türk mutfağının önemli lezzetlerinden.

Her yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında Ahilik Haftası kutlanıyor. Kırşehir'de yüzyıllardır dağıtılan ve şifalı olduğuna inanılan Ahi pilavı, 37. Ahilik Haftası boyunca da binlerce kişi bu lezzeti tatma fırsatı bulacak. Türk mutfağının lezzetli bir pilav çeşidi olan Ahi pilavını 7'den 70'e herkes severek tüketiyor.Bu lezzet özellikle Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında birçok vatandaşa sunuluyor. Peki, AHİ pilavı nasıl yapılır? anadolugazete.com.tr olarak AHİ pilavının yapılışını araştırdık. İşe detaylar...

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı su veya et suyu

200 gram kuzu eti (kuşbaşı)

1 adet soğan (ince doğranmış)

2-3 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

1 çay bardağı dolmalık fıstık (isteğe bağlı)

1 çay bardağı kuru üzüm (isteğe bağlı)

PİLAVIN YAPILIŞI

Pirinci iyice yıkayıp 30 dakika suda bekletin, ardından süzün. Tereyağı veya zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Ardından kuzu etlerini ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun. Süzülmüş pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Pirinçlerin şeffaflaşması gerekiyor. Üzerine suyu veya et suyunu ekleyin. Tuz, karabiber ve isteğe bağlı baharatları (tarçın gibi) ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Su tamamen çekilince ocaktan alın. Pilavı ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin. Daha sonra karıştırın ve servis yapın.Pilavı sıcak olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri