Turşu faydalı bidonu ise kanseri tetikliyor!

Ülkemizde sofraların vazgeçilmezi turşu, her sene evlerde bolca yapılıyor. Yararlı olan turşuların aslında kanseri tetiklediğini biliyor muydunuz? Özellikle kışın severek tüketilen turşunun birçok çeşidi bulunuyor. Sindirim ve bağışıklık sistemine olan faydaları saymakla bitmiyor. Sebze ve meyvelerin fermente olmasıyla oluşturduğu yararlı bakteriler sayesinde vücudu birçok hastalığa karşı koruyor.

Bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemini düzenleyen, krampları azaltan ve vitamin ihtiyacını karşılayan turşu kışın sofralardan eksik edilmiyor. Ancak yararları kadar zararı da olan turşu araştırmalara göre kanser riskini de arttırıyor.

Araştırmalara göre turşu yaparken kullanılan plastik bidonların sirke asidi ile bir araya gelip uzun süre kalması kanser riskini arttırıyor. Bundan dolayı uzmanlar turşunun cam kavanozlarda tutulması gerektiğini söylüyor. Uzun süre plastik bidonda beklemiş sirke asidi meyve ve sebzelerde zararlı bakterilere neden oluyor.

KARADENİZ BÖLGESİNDE KANSER RİSKİ DAHA MI FAZLA?

Turşu özellikle Karadeniz bölgesinde severek tüketiliyor. Çeşit çeşit turşuları hem satan hem de tüketen insanlar oldukça fazla. Tuttukları turşuların çoğunda plastik bidon kullanan Karadenizliler de kanser riski bu yüzden daha fazla görülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri